De Verkiezingen van Speelgoed van het Jaar 2021 zijn in volle gang; superleuk! Een van de genomeerde in de rubriek 8 en 9 jaar is Bracelet Lacing Factory van Totum. Zelf armbandje maken! Dat is aan mijn meiden wel besteed; dus zij gingen aan de slag!

Lekker knutselen

Hier in huis heb ik gelukkig twee meiden die nog steeds van knutselen houden. Dus er zijn hier al heel wat creaties gemaakt van loom bandjes, foam klei tot diamant painting. En door alle Corona maatregelen hebben ze hier de afgelopen jaren alleen maar meer tijd voor gehad. Hier ben ik als moeder en kinderfysiotherapeut natuurlijk heel blij mee. In mijn werk zie ik maar al te vaak wat weinig knutselen kan betekenen voor de fijne motoriek van een kind. Zoals veel kinderen zitten mijn meiden natuurlijk achter hun beeldschermen maar ben blij dat dit dan ook gebruikt wordt om dingen na te tekenen of te maken.

Alles van Totum

Als er dan iets nieuws is van Totum, dan wordt vooral de jongste van 9 jaar hier heel enthousiast. Ze wilde het dan ook gelijk uit proberen. De doos ziet er uitnodigend uit om er mee aan de slag te gaan. Op de doos staat vermeld dat we armbanden kunnen gaan weven en vlechten met een Bracelet Lacing Factory. Alles spullen zitten in een leuk vrolijk gekleurd koffertje met allerlei leuke fout smileys.

Vrolijk koffertje

Als het koffertje geopend wordt komen gelijk allerlei vrolijke kleuren op je af. De gebruiksaanwijzing op papier geeft duidelijk aan hoe je kan gaan beginnen, maar als je daar niet uit komt dan kan je de instructie video nog bekijken op YouTube. Ook hier wordt vanaf begin tot einde laten zien hoe je aan de slag kan met deze mooie set. Het zelf versieren van de factory wordt hier gelijk serieus aangepakt. Maar dan is het toch echt tijd om een armband te gaan maken.

Aan de slag

We beginnen met het op maat knippen van de touwtjes. Hierbij even goed opletten met welke schrijf je begint. Op het instructie boekje ziet een liniaal gedrukt tot 15cm, maar wijzelf vonden het handiger met de rolmaat van papa. Na het knippen maakten we volgens de instructie het uiteinde en komt er een metalen eind stukje zodat er een echte sluiting aan het armbandje kan.

Het lastige van het maken van het armbandje was voor mijn dochter het wachten op het drogen van de sluiting. De lijm heeft een droogtijd van 1 uur; daarna konden we dan eindelijk met het echte waven beginnen. Alle gekleurde draadjes worden naar de juiste plekken op de patroon schijven gebracht. En dan kan het weven beginnen. Het weven zelf wordt goed uitgelegd en is eenvoudig, maar een taakje dat wel even tijd kost. Maar je kan tussendoor het werkje makkelijk even weg leggen om later weer verder te gaan.

Geslaagd cadeau

Kortom zeker een geslaagd cadeautje voor een meisje dat van armbanden maken houdt. Je krijgt een mooi origineel armband die ons zonder het apparaatje zeker niet was gelukt. Daarnaast kun je met eigen touwtjes gewoon verder gaan als de voorraad van het koffertje op is. Daarbij kun je het resultaat; het cadeau; ook nog eens kado geven aan mama, oma of een beste vriendin. Wat ons betreft is Bracelet Lacing Factory terecht een de winnaars van Speelgoed van het Jaar!