Afgelopen weekend was het dan eindelijk zover; het kinderfeestje voor zijn 9e verjaardag! Dit jaar was ik op tijd met het voorbereiden hiervan en we hebben het ook over meerdere mogelijkheden gehad. Het werd lasergamen in het park met de hele klas! Lees je mee, ik vertel je er graag meer over!

Wat gaan wij doen

We hadden het er al eerder over; onze oudste stond in dubio wat te doen met zijn kinderfeestje. Hij zit in een klas met 11 kinderen en da’s niet veel. Als je dan 8 kinderen uitnodigt, dan nodig je er maar 3 niet uit en dat is dan ook wel weer sneu. Er waren meerdere opties mogelijk; met heel de klas iets doen, low-budget, of met een kleinere groep iets doen met meer budget. Hij koos voor een feestje met de hele klas (+ 3 vriendjes uit de combi) en wist ook wel vrij snel dat hij wilde lasergamen in het park!

Buiten lasergamen

Iedereen kent het spel lasergamen wel en de meeste mensen zullen hierbij denken aan indoor lasergamen. Een andere optie is het huren van lasergames bij je thuis. Hiermee kun je zelf lasergamen waar je wilt; in het park, in het bos, in de speeltuin of zelfs in huis. In verhouding is dit een stuk voordeliger; omdat je de hele dag kunt lasergamen in plaats van 2x 20 minuten indoor. Je huurt de guns in principe gewoon per dag; ideaal! De guns zijn wel iets anders als de indoor guns; je draagt ook geen harnas. Je kunt dus alleen op het gun geraakt worden, wat voor en nadelen heeft.

Zoveel aanbieders

Er zijn heel veel aanbieders die deze laserguns aanbieden. De prijzen komen allemaal wel redelijk overeen. Let wel op dat ze ze allemaal op andere manieren aanbieden. Je hebt bijvoorbeeld een luxe versie; waar de vesten, laserguns en begeleiding hierbij.

Je kunt het ook eenvoudig houden en alleen de guns reserveren. Zorg dat je op tijd de guns thuisgestuurd krijgt. Super!! Bij ons zat het allemaal in een stevige kist, met alles wat je nodig hebt. Ook kregen wij er diploma’s en score kaarten bij, om te gebruiken bij het feestje. Het zag er allemaal echt heel netjes uit; complimenten!

De box met lasergames

Lasergames kopen

Andere tip; vinden jouw kinderen en misschien ook wel de rest van het gezin zo leuk vinden om te lasergamen? Dan is het kopen van eigen lasergames misschien ook nog wel een optie. Niet voor 20 kinderen, maar als je met een kleiner groepje het feestje hebt dan is het nog best een optie. Lasergames kopen kan in allerlei verschillende soorten en maten; neem gerust een kijkje!

Voorbereidingen

Behalve het reserveren van de guns moesten wij nog een aantal dingen voorbereiden voor het feestje. De uitnodigingen deed ik gewoon via whatsapp, dat vind ik handig omdat ouders gelijk aan kunnen geven of kinderen wel/ niet kunnen. Helaas waren er een aantal kinderen die niet konden, dat is altijd wel jammer. Op zich ook wel logisch met zo’n grote groep. A. had van mij nog uitnodigingen mogen uitdelen, maar dat wilde hij niet. Ook prima.
Als tijd kozen wij voor 16.00-20.00, inclusief het avondeten dus. Naast de guns namen wij veel water en ook lekkers mee voor tijdens het feestje. Want lasergamen maakt hongerig!

Het feestje

En toen was het eindelijk zover! Van te voren hadden wij onderzoek gedaan over wat een goede plek zou zijn voor het lasergamen; in het bos waar ook een speeltuin was. De ouders brachten alle kinderen op een verzamelpunt bij het bos en de ouders zouden iedereen ook weer op komen halen. Allereerst begonnen wij met de cadeaus; waar de jarige in een rap tempo doorheen ging. Dat vond niemand erg; want ze wilden aan de slag!

Het lasergamen

We maakten twee teams door middel van kaartjes; iedereen moest een kaartje pakken en daar stond de kleur van jouw team op. Zo hadden wij geen gezeur over wie bij wie in het team zat en was het eerlijk, of in ieder geval random verdeeld hihi. Iedereen kreeg het lintje van zijn kleur om en dat twee teams gingen bij elkaar staan. Eerst deden wij een proefrondje; zodat iedereen een beetje kon zien hoe het allemaal werkte. Het proefrondje vonden ze maar een beetje saai, ze wilden echt het bos in!

Aan de slag

Wij begonnen met Shoot’m all, dat is het basisspel. Welk team wordt het minste geraakt door de andere teams en wint hierdoor het spel? En welke speler wordt het minste geraakt door de andere spelers en wint hierdoor het spel? Hier kun je de score kaarten voor gebruiken.
Het is grappig om te zien dat ieder kind zijn eigen tactiek heeft en dat de een ook fanatieker is dan de andere. Kinderen bleven in groepjes bij elkaar, op jacht naar de tegenpartij! We speelden ook de varianten dat iedereen af blijft als je dood bent. Kinderen konden nu ook wat meer rusten, want jeetje, ze renden wat af in het bos!

Gezellig feestje

Aan het einde van het feestje haalden wij patat bij de snackbar in de buurt, die wij met de groep lekker hebben opgegeten in het bos. Na 3,5 uur lasergamen zat het er alweer op en dat vonden ze jammer! Ze werden weer opgehaald door de ouders en de guns moesten natuurlijk even gedemonstreerd worden.

Napret met de familie

Zoals gezegd; wij hoeven de lasergames pas op maandag terug te sturen, dus zondag konden wij ook nog aan de slag! A. nodigde zijn neefjes uit en wij gingen weer op pad! Dit keer naar een grote speeltuin, waar het meestal lekker rustig is. De papa’s deden dit keer ook mee met het spel, leuk! Vooral de papa’s tegen de kinderen vonden ze erg leuk! Na twee uur vonden de ouders het wel weer genoeg; tot groot ongenoegen van de kinderen. Daarom hebben besloten dat wij ze nog een keer moeten huren in de vakantie; ook weer in het weekend hihi.

Conclusie; lasergames huren om thuis, in het park of in het bos te spelen; het is een groot succes!