Downton Abbey; iedereen heeft er vast wel eens van gehoord! Het is een serie over het wel en wee van de Crawley-familie en het personeel op Downton Abbey. De serie is inmiddels afgelopen, maar er is een (tweede) bioscoop film van deze heerlijke serie gemaakt! Downton Abbey: A New Era; lees snel verder of deze film de moeite waard is!

Wat is Downton Abbey

Heb je de serie wel eens gezien? Om heel eerlijk te zijn; ik pas een paar maanden geleden toen ik thuis zat met corona. Je moet toch wat en het was geen straf! En als we toch eerlijk zijn; ik dacht eigenlijk altijd dat de serie Downtown Abbey heette haha. Maar goed het is dus Downton Abbey, naar het immense landgoed waarop de serie zich afspeelt. Eenvoudig gezegd heb je twee verhaallijnen; een van de familie Crawley en iedereen die hierbij hoort. Aan de andere kant heb je de verhalen van het personeel van Downton; en dat zijn er ook nogal wat. In zes seizoenen is er heel wat gebeurd, teveel om even op te noemen. Maar ik heb de serie heerlijk weggekeken!

A New Era

En dan nu; de tweede film! Om eerlijk te zijn vond ik de eerste film een beetje tegenvallen, dus ik was wel erg benieuwd. Het verhaal van deze tweede film is compleet anders. De ene gedeelte van de familie reist af naar Frankrijk, omdat Violet daar een villa georven heeft. Dat heeft nog wel wat voeten in de aarde; want wie is toch de man van wie zij het georven heeft en waarom heeft hij Violet als erfgenaam genoemd!
Terwijl de helft van de familie op reis gaat, blijft de andere helft thuis waar ook veel avontuur is. Er wordt namelijk een heuse film opgenomen in Downton Abbey! Robert is hier fel op tegen, maar ze hebben het geld nodig. Natuurlijk gaat het niet allemaal even voorspoedig en Mary moet de filmmakers zelf helpen!

Heerlijke film

Van de week gingen wij samen naar de premiere van de film; ik als fan die alle afleveringen heeft gezien; en Anneloes als ‘newbie’. Zij heeft nog geen afleveringen gezien en moest daarom soms even wat info van mij hebben. Maar wat hebben wij allebei genoten bij de film! Het was echt heerlijk lachen en aan het eind heb ik zeker ook een traan gelaten. De film is erg verrassend; veel fijner dan de eerste film. Ook als je de serie dus niet (goed) kent is het heerlijke film dus. En als je de film hebt gezien? Zeker weten dat je de serie daarna ook wilt kijken!