Het is altijd leuk als er weer een pakje in de bus ligt met een leuk nieuw artikel om te proberen. Dit keer is het een Correctbook, een uitwisbaar notebook. Ze geven aan dat het dezelfde ervaring moet geven als schrijven op papier, niet weg te vegen met je hand en makkelijk schoon te maken met de achter kant van de marker of nat doekje. Dat gaan we eens testen!

Wat is een Correctbook

Voordat wij aan de slag gaan met het testen; wat is een Correctbook eigenlijk? Op de website leggen ze het zelf heel duidelijk uit; het is een uitwisbaar notitieboek dat hier én in ontwikkelingsgebieden oneindig mee gaat. Met de aankoop van elk Correctbook kan één kind in een ontwikkelingsgebied drie maanden lang dit uitwisbare schrijfmateriaal gebruiken. Goed voor het milieu en ontwikkelingslanden dus.

Even testen

Maar dan moet het natuurlijk wel werken. En dat gaan wij proberen; mijn dochters gaan gelijk aan de slag. We hebben de A4 versie met lijntjes zoals een multoblaadje. De meiden kunnen er gelijk makkelijk op schrijven met de bijgeleverde marker. Ze zijn er gelijk enthousiast over en zijn er wel even zoet mee.
Daarna kan ik er eindelijk zelf mee aan de slag. Ik werk zelf als kinderfysiotherapeut waarbij ik vaak tussendoor even snel aantekeningen maak op papier zodat ik het later kan invoeren in de computer. Hierdoor gaat er aardig wat papier door heen, dus kwam het goed uit dat ik de uitwisbaar notebook mocht gaan testen.

En weer wissen

Het schrijven in de uitwisbare notebook ervaart het schrijven op papier inderdaad. Met de bij geleverde pen is het makkelijk schrijven. Je moet heel kort even op passen dat je er niet overheen gaat, maar het is binnen een enkele seconden al droog. Hierdoor is het misschien minder handig door linkshandige. Het schoonmaken van de notebook gaat makkelijk met de achterzijde van de pen of het bijgeleverde doekje, waardoor het makkelijk is in gebruik. Zelf had ik alleen de notebook, marker + doekje, maar op de site zijn nog meerdere producten te bestellen die het gebruik makkelijker zullen maken. Het werkt echt fijn en ik vind het vooral fijn dat ik niet zoveel papier gebruik.

Voor het goede doel

Naast dat het een handig product is voor dagelijks gebruik, sponsor je dus ook nog eens een goed doel. Correctbook is een prijswinnende sociale onderneming die strijdt aan gaat tegen analfabetisme. Er zijn wereldwijd zo’n 800 miljoen mensen boven de 15 jaar die niet kunnen lezen en schrijven. Daarnaast gaan er iedere dag 250 miljoen kinderen naar school zonder pen en papier. Correctbook zet zich voor hen in door oneindig uitwisbare schrijfmaterialen te produceren. Per verkocht Correctbook kunnen zij drie maanden schrijven beschikbaar stellen aan kinderen binnen onze projecten. Mooi toch!