De herfst staat weer voor de deur; tijd om weer lekker aan het koken en bakken te slaan! Er zijn weer wat bijzondere kookboeken uit; wij geven je graag een overzicht.

Heel Holland Bakt Appeltaart

Heel Holland Bakt Appeltaart; de lekkerste bakrecepten voor appel… & peer. Dat klinkt fijn toch? Het is het nieuwste boek uit de Heel Holland Bakt serie.
Een stuk warme, geurende appeltaart uit de oven, wat is er gezelliger – én lekkerder – dan dat? De klassieker met slagroom, de appelbol met spijs of juist een Franse tarte aux pommes: appeltaart is vaak zo klaar en altijd heerlijk. In dit nieuwste bakboek van Heel Holland Bakt vind je de allerlekkerste bakrecepten voor appel… & peer. Tast toe!

Het handige Super Family Kookboek

Voor alle fans van De Enige Echte Super Family Planner is er nu ook Het Handige Super Family Kookboek. Dit is het kookboek voor drukke ouders & kids t/m 18 jaar. Met handige tips en lekkere recepten voor alle drukke gezinnen van Nederland. Want iedere ouder weet: sportende kinderen, gezonde lunchboxes, kids met vega-ambities of plots een horde kinderen op de bank: dat vraagt om culinaire flexibiliteit, snelheid en vooral gemak.
Met Het Handige Super Family Kookboek in de hand draait zelfs de grootse keuken-chaoot daar vanaf nu de hand niet meer voor om. Wij zijn benieuwd!!

Bestseller Dishoom, nu ook in het Nederlands

De UK-beststeller kookboek Dishoom van Shanil Thakrar en Kavi Thakrar is deels kookboek, deel foodie-reisboek naar het oude Bombay, waar de Europese, Iraanse en Midden-Oosterse invloeden zorgen voor geweldige, spannende smaakcombi’s op het bord. De gerechten van de gelijknamige Londense restaurantketen Dishoom zorgen dan ook dagelijks voor lange rijen voor de deur. Want de bacon naan roll, frisse fruitlassi’s, kruidige curry’s (deels vegan) en late night chilli cheese toast zijn het beste wat de moderne Indiase keuken te bieden heeft. Ook heerlijk te ontdekken vanuit je keuken of stoel thuis!

Dit kookboek is als enige kookboek ooit genomineerd voor Waterstones Book of the Year 2019 en wereldwijd zijn er al ruim 200.000 exemplaren verkocht.

Taart ende Koeck

Maartje Borst bewijst met Taart ende Koeck dat 100% vegan taarten, cakes en koekjes minstens zo lekker zijn als oma’s ouderwetse appeltaart. Ouderwets lekker bakken, 100% vegan genieten.
Al jaren verkoopt Maartje veganistische heerlijkheden in haar vegan lunchspot Koffie ende Koeck. In dit inspirerende bakboek vind je geen rare bakbenodigdheden als kilo’s cashew met kokosolie, maar simpele, slimme en natuurlijke ingrediënten. Denk aan appelmoes of kokend water, voor de allerlekkerste, luchtigste, smeuïgste cakes en chocotaarten. Om je vingers bij af te likken, en goed voor iedereen!

Delicious Pink, het kookboek van Blond Amsterdam

Blond Amsterdam is al bijna 20 jaar het meest geliefde serviesmerk (en meer) van Nederland. Met Delicious Pink eten en drinken alle Blond Amsterdam-fans pinker dan pink! Begin de dag healthy met de Pink detox fruit bowl en vrolijke roze pancakes. Geniet van roze pokébowls en hummus-dips met klassieke Cosmo Cocktail of Ginger Berry Mocktail. En trakteer jezelf op een van de vele vrolijke sugar pink treats als de frisse aardbeientompouce of roze-chocoladefondue. Vanaf nu eet je niet alleen op roze, maar eet en drink je ook nog eens roze. Life is sweet when your food is pink.

Jamie Oliver – 7 x anders

Over het nieuwste boek van Jamie Oliver – 7 x anders vertelden wij al eerder; over zijn kookboek met meer dan 120 simpele en overheerlijke recepten. In 7x anders maakt Jamie voor elke dag van de week spannende variaties met 18 favoriete alledaagse ingrediënten, van broccoli en paprika tot kipfilet en gehakt. En met maximaal acht ingrediënten per recept kookt iedereen elke dag van de week een heerlijke maaltijd. Want Jamie brengt als geen ander overheerlijke knallers van recepten met maximale smaak en minimaal gedoe samen in een prachtig nieuw kookboek.

Ook leuke kookboeken

We schreven natuurlijk ook al eerder over andere kookboeken, zoals Pannenkoekendag, Heel Holland Bakt kinderkookboek en het Kookboek van Shane Kluivert. Ook nog even lezen dus 😉