Afgelopen maand verscheen 7 x anders, het nieuwe kookboek van Jamie Oliver. Met alledaagse ingrediënten heeft Jamie nieuwe, makkelijke recepten gemaakt. Zo biedt hij inspiratie voor de dagelijkse maaltijd. Met 7 x anders zul je superveel inspiratie krijgen om nieuwe gerechten te maken met jouw favoriete ingrediënten.

Wekelijkse boodschappen

Jamie heeft gekeken welke ingrediënten we wekelijks in onze boodschappenmand stoppen. Denk aan kip- en zalmfilet, aardappels, broccoli, eieren en paddenstoelen, om er een paar te noemen. Vaak maken we hier steeds dezelfde gerechten mee, want als je het druk hebt, ontbreekt de inspiratie wel eens. Toch willen we allemaal een lekkere, voedzame maaltijd na een lange dag op het werk of met de kids.

Jamie te hulp

Daarom schiet Jamie te hulp! Niet door te veranderen wat we kopen, maar juist door aan te sluiten bij onze supermarktfavorieten. Voor elk van onze 18 favoriete ingrediënten deelt hij 7 nieuwe manieren om ze te bereiden. Elk recept bestaat uit een minimale hoeveelheid ingrediënten met maximaal resultaat. En zeventig procent van de recepten kun je elke dag maken, zowel qua gemak als voedingswaarde.

“Ik heb eens gekeken naar actuele data over wat we week in, week uit in ons winkelmandje laden, en heb dit boek gebaseerd op 18 favoriete ingrediënten die steeds terugkomen. We weten dat iedereen uit een beperkt repertoire kookt; ik wil proberen dat met een aantal nieuwe favorieten uit te breiden. Daarmee is 7 x anders het meest op de lezer gerichte kookboek dat ik ooit geschreven heb.” – Jamie Oliver