Als ik aan pannenkoeken denk, dan denk ik eigenlijk altijd aan de saaie standaard pannenkoeken met suiker en stroop die mijn kinderen het allerlekkerst vinden. Dat het ook anders kan, bewijst dit leuke kookboek. Het door Claudia Willekes en Geertje Tensen geschreven Pannenkoekdag is een leuk en eigentijds kookboek vol met pannenkoekenrecepten. Tja, dat er zoveel meer mogelijk was met pannenkoeken bewijzen zij dan ook wel.

Kookboek

Het kookboek zelf vind ik een heel mooi boek, mooi wit en strak. Staat ook erg leuk in mijn keuken. Het kookboek is onder verdeeld in verschillende categorieen zoals: ontbijt, lunch en diner. Maar ook borrel en toetjes & feest komen aan bod. Voor elke gelegenheid wat wils dus. De recepten worden niet met gewoon pannenkoekenbeslag gemaakt, maar van verschillende soorten meel. Zo staat er een recept in met havermoutvlokken, maar ook met meergranenmeel en boekweitmeel. Dus nog gezond ook.

Testen

Na het bekijken van dit kookboek kreeg ik spontaan trek en heb daarom twee recepten uitgeprobeerd. Het ene recept is wat basic, maar echt super lekker. De andere was wel wat bijzonderder, maar zoooo lekker. Jammie, die ga ik ook zeker nog vaker maken.
Als eerste heb ik het recept met Appel & Kaneel gemaakt. Zeker in deze donkere en koude maanden is dit een favoriete combinatie van mij. Het beslag werd gemaakt van meergranenmeel en karnemelk. Nou ben ik niet zo van de karnemelk, maar in het recept is het heerlijk. Ze smaakte echt heel erg lekker en romig.

Kaas, rosbief en ei

Ja, het klinkt wel heel bijzonder. Een pannenkoek met kaas, rosbief en ei. Dat vond ik ook, maar ik kon het niet laten om het toch te proberen. Gemaakt van roggemeel en erdoor heen gemengd geraspte kaas. Dit recept komt uit de ontbijt serie van het boek en de combinatie is niet iets waar ik zelf opgekomen zou zijn. Maar echt, ik vind deze combinatie echt verrukkelijk en ga deze dan ook echt nog vaker maken. Ook als lunch gerecht is dit een topper voor mij.

Eerlijk is eerlijk, ik vind dit echt een heel leuk kookboek. Het staat boordevol met leuke en spannende recepten voor ieder wat wils. Een echt aanrader dus.

Wat is jouw favoriete pannenkoek?!