Tja, ik geef het toe. Ik ben dol op de kerst en ja, ik ben ook dol op de Hema. Dus wat is dan leuker om naar de Hema kerst event te gaan, gezellig met je zus!!

Hapjes

Samen met mijn lieve zus, gingen wij 7 december op stap naar de Hema kerst event voor bloggers in Amsterdam. We hadden er zin in. Het weer werkte helaas niet lekker mee, veel regen en wind. Maar dat mocht de pret niet drukken. Eenmaal aangekomen sloten we netjes aan in de rij, want jeetje, we waren duidelijk niet de enige. Nadat we ons aangemeld hadden, mochten we naar boven. De hele zaal was in Kerstsfeer, inclusief de bekende kerstliedjes. We keken onze ogen uit. Overal kerstbomen en kerstlampjes. En hapjes, heel veel hapjes. Heerlijk kerstgebak, mooie koekjes in de vorm van een kerstboom, kersttompoucen, brownies en heel veel lekkere chocolaatjes in allerlei kerstfiguren. Ook voor de hartige trek was er genoeg te proeven. Van lekkere broodjes met zalm, tot eendenborstfilet en allerlei soorten kazen en smeerseltjes voor op stokbrood.

Workshops

Behalve het heerlijke buffet, waren er nog een altijd workshops die je kon doen. Zo kon je bijvoorbeeld wijn proeven, maar aangezien wij beide geen wijn drinken hebben we dit niet gedaan. Wat we wel gedaan hebben is samen op de foto. Een kerstfoto natuurlijk. En het leuke was, je kreeg hem gelijk mee. Dat is het mooie van de Instax camera. Superleuk, hij hangt bij mij in de woonkamer. (en de Instax staat op mijn verlanglijstje! Er was ook gelegenheid om een houten plank te laten graven met een tekst naar keuze. Om in de kerstsfeer te blijven heb ik gekozen voor de tekst: Merry Christmas! Er om heen nog een paar sterren en voila, een houten plank helemaal naar mijn smaak. Dit werd trouwens gedaan met een laser. Echt heel erg gaaf om te zien hoe dit gaat en ook hoe snel dit gaat.

Voor de ouderen

Voor de eenzame ouderen hebben we nog een mooie kerstkaart geschreven en versierd. Ik moet eerlijk zeggen, dat ik het wel heel lastig vind om een mooie tekst te verzinnen voor iemand die je helemaal niet kent. Ik hoop maar dat degene die mijn kaartje krijgt er blij mee is. Heb in ieder geval mijn best gedaan. Verder kon je nog make-up advies vragen en werd je mooi opgemaakt, een stille disco (je krijgt een koptelefoon op, waar muziek uit komt en dan moet je in je eentje gaan dansen) en kon je kijken naar mooi versierde tafels. Ook de nieuwe kerstkledingcollectie kon je bekijken.

Chocolademelk

Wat ik ook echt heel erg leuk vond om te doen was mijn chocolademelk pimpen. Lekkere warme chocolademelk met een dot slagroom erop. Natuurlijk konden de marshmallows niet ontbreken en een mooi koekje aan de zijkant. Op de slagroom nog wat lekkere chocolade en caramelsprinklers en om het af te maken een rietje erin. Staat echt superleuk en smaak heerlijk. Ga ik thuis ook zeker een keertje maken voor de kinderen.

Alles verkrijgbaar bij HEMA

Wat ik echt heel bijzonder vond aan deze dag was dat alles wat er stond ook echt Hema was. Ze hebben alles georganiseerd met hun eigen producten, hoe gaaf is dat. Even later was het dan toch weer tijd om naar huis te gaan en kregen we ook nog een leuke goodie bag, bijvoorbeeld met dit gelukskoekje! Verder zaten er nog meer leuke en lekkere dingen uit hun eigen assortiment. Kortom, we hebben genoten; het is tijd voor een HEMA kerst thuis!!