Sinterklaas… een heerlijke tijd, maar voor veel kinderen ook een drukke, verwarrende tijd. Voor die kleintjes kan het leven sowieso wel eens erg druk zijn, dat merk ik tenminste wel bij ons jongste. Daarom is het belangrijk dat hij voordat hij naar bed gaat nog een moment rust heeft. Het Kleuter Smoeltjesschrift is daar perfect voor!

Momentje van rust

Een momentje van rust, zeg maar bezinning haha, is voor hem erg belangrijk! En dat moment krijgt hij met het smoeltjesschrift. Dit is een mooi, vrolijk boek voor kinderen, waar ze iedere dag kunnen aangeven hoe hun dag was. Een dagboek dus eigenlijk. Of het een leuke dag was, hoe het eten was en waar je gespeeld hebt. Ook zit er vaak een extra opdracht bij, zoals ‘teken je vrienden’, ‘kleur de goede vorm’ en ‘Zo zie ik er uit onder een regenboog’.

Smiley’s of smoeltjes

Kinderen kunnen het al snel zelf invullen, omdat het met icoontjes is aangegeven. Vooral met smiley’s, smoeltjes dus! Vandaar ook de naam ‘Smoeltjesschrift’! Maar het is leuker om het samen in te vullen, mijn zoontje begon ook ineens hele verhalen te vertellen bij het invullen. Waarom school wel of niet leuk was en wat hij van de opdracht vond. Normaal stel ik deze vragen vaak uit school of tijdens het eten, maar het lijkt wel of hij nu meer de rest heeft om de vraag te beantwoorden.

Het boek

Zoals gezegd, het is een mooi vorm gegeven boek; echt voor de doelgroep. De vragen en opdrachten in het boek zijn heel divers; de ene vind hij leuker om te doen als de andere. Geen probleem toch en soms heeft hij geen zin in de opdracht en dan zie ik een paar dagen later dat hij op een ander moment het heeft gedaan. Het is echt zijn boekje, want mij mag hij zelf weten wat hij er mee doet. En dat vind hij heerlijk!!

Mocht het concept je bekent voorkomen; dat kan! Je hebt namelijk ook het ‘gewone Smoeltjesschrift‘, die is voor kinderen vanaf 8 jaar. Deze is dus voor jongere kinderen.

Winactie

Ben je benieuwd geworden naar het Kleutersmoeltjesboek? Wij mogen er eentje weggeven! Wil jij kans maken? Doe dan mee met onze winactie! Dat kan door jouw reactie hieronder achter te laten of via facebook. Meedoen kan tm 3 december!