Vandaag was het eindelijk zover; we mochten naar Sammy in het Omniversum. De jongens hadden het er al een tijdje over; want het Omniversum was geen gewoon bioscoop, maar een hele speciale. En dat wilden ze natuurlijk wel eens mee maken. Wij gingen vandaag naar de première en vertellen je er graag alles over.

Het Omniversum

Het Omniversum, wie kent het niet. Zelf ben ik er ook wel vaker geweest, maar de laatste keer zal toch echt wel 15 jaar geleden zijn geweest. Het stond nog wel op ons lijstje om ooit nog eens met die jongens te doen, dus het kwam mooi uit. De film die in premiere ging is ‘Sammy’s Avonturen’. Een animatie voor kinderen en dat sprak mij vooral aan.
Den Haag hadden wij zo gevonden, een parkeerplekje bij het Omniversum zelf ging wat lastiger. Wat later dan gepland kwam wij toch aan bij de rode loper; het feest was al in volle gang. Ter gelegenheid van de premiere was er een speurtocht en ook kon je op de foto met Sammy. De instaxfoto kregen ze gelijk mee en kwam tevoorschijn nadat ze er mee hadden gewapperd. Magie!

Het scherm

Daarna begon de voorstelling en mocht iedereen naar binnen. Wat een scherm! De stoelen zijn ook heel bijzonder, je ligt echt in de stoelen. Niet heel handig als je wat wilt drinken tijdens de voorstelling; goed om even rekening mee te houden. Toen we eenmaal zaten moesten wij echt even onze ogen de kost geven; je weet gewoon niet waar je moet kijken. Vooral de jongste van 6 vond het nog wel wat spannend, hij wist ook niet zo goed wat er ging gebeuren. Dat is ook lastig om uit te leggen; je moet het gewoon mee maken. Je hebt geen 3d bril op, maar je beleeft het hele avontuur in 3d. Dat is af en toe dus best en schrikken hihi.

Sammy’s avonturen

De film ‘Sammy’s avonturen’ gaat over de oude schildpad Sammy die terugkijkt op zijn leven en welke avonturen hij allemaal heeft meegemaakt in zijn leven. In het verhaal komen de mensen ook voor, soms positief en soms minder positief. Hij begrijpt bijvoorbeeld niet waarom ze overal zo’n rommel van maken; en daar waren mijn zoontje het helemaal mee eens!
De film duurt zo’n 45 minuten en dat vond ik precies lang genoeg. Het is best intensief om op deze manier film te kijken; je weet gewoon niet waar je moet kijken. Intensief dus, maar heel leuk! De jongste (6) echt wel spannend of schrok vooral dan. De oudste veel minder, maar beiden vonden ze het supergaaf!

De VR-Experience

Na het avontuur met Sammy hadden wij nog even tijd voor een andere belevenis; de VR-Experience! Je krijgt een VR bril op, gaat op een speciale stoel zitten en genieten maar! Stap aan boord van het ruimteschip, de Lynx, waar jouw copiloot zich opmaakt voor vertrek. De motoren starten, de stoel trilt en de Lynx stijgt op. Voor je het weet vlieg je hoog boven de aarde en heb je een adembenemend panorama-uitzicht. Het gevoel van gewichtloosheid is een unieke ervaring. Geniet van het uitzicht van binnen en buiten het ruimteschip voordat je terugkeert naar de werkelijkheid en de planeet aarde.
Het is zo realistisch, je denkt echt dat je alles zelf meemaakt. De jongste van 6 spiekte daarom regelmatig even onder zijn bril vandaan, waar hij nu eigenlijk was hihi. Als toeschouwer is het ook heel grappig om te zien hoe echt ze denken dat het is, zie het filmpje!

Conclusie

Onze conclusie; het Omniversum is echt een bezoekje waard! Niet alleen voor Sammy’s Avonturen; er zijn meer films die geschikt zijn voor kinderen. Je kunt ook makkelijk 2 films achter elkaar doen, met een kleine pauze bijvoorbeeld. En de de VR-Experience is ook zeker de moeite waard!!