Van de week was het eindelijk zover; naar Disney on Ice! Als echte Disneyfans zijn wij hier al een paar keer geweest en toch is het iedere keer genieten. Nu de jongens wat groter zijn, genieten ze anders dan eerst… graag vertel ik je er meer over!

Toen ze heel klein waren

Toen Alec 2,5 was gingen wij voor het eerst naar de show, in Utrecht om precies te zijn. Hij vond Mickey Mouse zo leuk en mama ook, dus dat was een mooi excuus. Nu komt Mickey niet zo heel lang voor in de show, maar wel meerdere keren en hij genoot! Ook de andere verhaallijnen vond hij leuk omdat hij de films al kent en natuurlijk vond hij de special effects heel erg mooi en soms wat spannend hihi. Wat hij zich niet besefte, is dat het ook heel knap en mooi is wat de schaatsers op het ijs laten zien! De pirouettes en andere mooie kunsten die ze op schaatsen laten zien; schitterend!

Wat groter

Twee jaar laten ging ook broertje Ryan mee en uiteraard was hij ook heel erg onder de indruk. Volgens mij was dit het eerste jaar dat Frozen ook in de show voorkwam; genieten natuurlijk. De special effects zijn gewoon heel gaaf en beide heren gingen helemaal los toen Olaf het toneel op schaatste. Ook al zit er vaak wel wat overlap van de shows in, dit is niet storend. Kinderen zullen het zelfs vaak helemaal niet door hebben.

Toy Story 3

Dit jaar gingen wij ook weer naar Disney on Ice, inmiddels was het alweer twee jaar geleden. De show bestaat uit vier onderdelen; het begint met Toy Story 3. Twee jaar geleden was dit ook het geval, maar volgens mij was het toch een andere show. Natuurlijk, de verhaallijn is groot en deels hetzelfde, het blijft natuurlijk het verhaal van de film. Dit jaar zit er een groter stukje met Barbie en Ken in, waarbij Ken zijn kleding toont. En natuurlijk de ontsnapping van Woody, Buzz en zijn vrienden uit de afvalverwerking; heel spannend gedaan!

De Kleine Zeemeermin

Ook De Kleine Zeemeermin heb ik wel eens eerder gezien tijdens de show; dit jaar is het een hele korte verhaallijn. Hoe leuk de film ook is, eigenlijk was dit prima voor deze show. Het begint met het lied Diep in de Zee en ook het lied ‘Kus haar dan’ wordt gezongen terwijl Ariel en Erik sierlijk schaatsen. Heel fijn! Hierna volgt een pauze van een ruim kwartiertje, die ook wel heel fijn is.

Cars

Na de pauze komen de vriendjes van Cars het ijs op rijden; geweldig! Dit stukje is ook niet zo lang, maar grappig en daar gaat het om. Had ik al gezegd dat bij alle karakters de originele Nederlands stemmen van de films worden gebruikt? Dus ook bij Cars. Heerlijk en daarom nog meer herkenbaar voor de kinderen.

Frozen

En last but not least… Frozen! Ook deze zijn wij al in eerdere shows tegen gekomen, maar het stukje was (volgens mij) anders dan onze vorige keer. Het begint met de zusjes Anna die heel blij is dat er feest is op het kasteel en het onvergetelijke lied dat zij en Hans zingen nadat zij elkaar ontmoeten. Daarna krijgen Anna en Elsa ruzie op het feest, waarna Arendel in een koude winter komt. Vanaf dat moment ‘sneeuwt’ het ook op het ijs, ik denk met een soort schuim. Leuk om te zien. Het is een verkorte versie van het verhaal natuurlijk, maar heel mooi gedaan. Mijn persoonlijke favoriete blijft het lied ‘Laat het los’, wat gezongen wordt terwijl Elsa al haar frustraties van haar weg schaatst…
Als laatste vertellen Mickey, Minnie, Donald en Goofy dat het er alweer op zit, Disney on ice… zo jammer!

Wat vonden de jongens er van

Het was weer genieten… op een heel ander niveau dan dat ze eerst deden! Vooral de oudste besefte zich nu heel erg goed dat dat schaatsen best knap is! Helemaal als je groot en log bent als de roze beer Lotso uit Toy Story; hoe doen ze dat? Het het vuurwerk was soms best een beetje schrikken; maar dat heb je als je helemaal in het verhaal zit 🙂 Conclusie; ze vonden het helemaal geweldig en willen volgend jaar weer! Dat horen wij graag hihi.

Belangrijke informatie Disney on Ice 2017

  • Heb je nog geen tickets? Kijk hier voor tickets!
  • Zorg dat je een parkeerplekje reserveert of gelijk een uitrijkaart koopt als je weg gaat. Dat scheelt een hoop gedoe!
  • Op alle locatie zijn er horeca gelegenheden, maar het is niet heel goedkoop. Dit geldt ook voor de souvenirtjes. Op zich niet erg, je doet dit tenslotte niet iedere week, maar wel even iets om vooral over na te denken. De oudste wilde graag suikerspin en daar kreeg hij een Olaf petje bij. De jongste wilde slush puppie in een Disney On Ice beker die ligt geeft. Allebei grappig!
  • Het was trouwens helemaal niet koud in de zaal; ik had het eerder warm! Iets om rekening mee te houden.
  • Verder; geniet er gewoon van!! Daar ga je ten slotte voor 🙂

Heb jij al kaartjes voor Disney on Ice? Dit weekend is hij nog in Rotterdam en daarna gaat hij naar Utrecht en Amsterdam. Wij zijn wel eens in Utrecht en Amsterdam geweest; allebei ook een aanrader!