Een paar weken geleden kregen wij het boek Koken met Shane in de brievenbus; of wij er een review over wilde maken! En met ‘we’ bedoelden ze dan vooral onze zoon Alec 🙂 En dat is helemaal goed; want hij helpt graag met koken en wil het eigenlijk ook steeds meer alleen doen. Aan de review dus!

Alleen koken

Heb jij al eens gehoord van het kookboek Koken met Shane? Je kunt het bijna niet gemist hebben, denk ik. Het is het boek van de 10 jarige zoon van Patrick Kluivert, Shane Kluivert. Ik zag al eens eerder een Youtube filmpje van hem, toen was hij 8 jaar volgens mij. In zijn eentje maakte hij een gerecht, en dat vond ik best spannend. Niet voor hem; maar ik zag mijn kinderen dat nog niet doen! Feit is dat ze het wel heel graag doen, koken, en eigenlijk kun je er niet vroeg genoeg mee beginnen, toch? Uiteraard wel onder supervisie!!

Het kookboek

Alec en ik hebben het kookboek van Shane goed onder de loep genomen! Op het eerste gezicht staan er wat lekkere gerechten in, zoals een Crazy Milkshake, Pasta Pesto en opa’s Kipkluifjes. Het boek ziet er mooi vormgegeven uit; lekker fris. In het boek staan lekkere nuchtere aantekeningen van Shane, echt van een kind dus. Het is ook wel echt voor een kind geschreven; ideaal.

Aan de slag

Maar goed, laten we gewoon aan de slag gaan! Alec gaat zoveel mogelijk alleen doen; alleen de over en het vuur doe ik aan. Hij heeft netjes de ingrediënten bij elkaar gezocht en op het aanrecht gezet. De beschrijving in het kookboek is heel duidelijk; daar kan niets mis aan gaan. Soms moet hij wel even iets 2 keer lezen voordat hij het begrijpt, maar goed, het is zijn eerste echte poging om helemaal alleen te koken! Een beetje onwennig is het allemaal nog wel voor hem en hij vraagt regelmatig of hij het wel goed doet. En het gaat prima!!

Het recept

Misschien goed te weten wat hij aan het maken is; Croissantjes met worst en ei! We kiezen voor dit recept omdat het er lekker uit ziet en volgens mij ook niet zo moeilijk is hihi. Allereerst verwarm ik de oven voor en zet ik het gas aan, waarna Alec de worstjes in de pan doet en het ei klopt. Hij heeft wel vaker een ei gebakken en het breken van het ei gaat heel netjes! Daarna rolt hij het croissant deeg uit, wat niet gelijk lukt omdat hij de verpakking niet open krijgt. Toch weer even hulp nodig dus 😉 Daarna maakt hij met de worstjes en ei een croissantje; dit gaat lekker worden! Ik doe het in de oven; daar kan hij ook nog niet bij. Als laatste… wachten…. wachten… wachten…

Het resultaat

En het resultaat; lekker! Alec vond het echt het allerlekkerste wat hij ooit heeft gegeten, maar ik denk stiekem dat hij bevooroordeeld is! En ach, wij ook, want hij staat toch gewoon even dat gasfornuis om wat lekkers te maken. Hij vond het echt leuk om te doen en in het boek staat het ook allemaal goed beschreven. Wat een fijn kookboek voor kinderen, van alle leeftijden hihi. Het volgende recept is al uitgekozen; Crazy Milkshake! Word vervolgd!