Als gezin houden wij van spelletjes spelen. Nu de kinderen ouder worden krijgen we meer variatie in spelletjes die we kunnen doen. Naast dat Uno, skipbo en andere kaart spellen favoriet blijven vinden we het heel leuk om nieuwe spellen uit te proberen. Het spel ‘Burrito spel’ hadden mijn dochter dan ook al eens zien staan en trok gelijk hun interesse, want aan de buiten kant zie je twee squishys burrito’s en ja dat lijkt ze natuurlijk wel wat. Logisch dat het een van de winnaars van Speelgoed van het Jaar 2021 is!

Treffend kaartspel

Nu het eindelijk zo ver was dat we het spel Throw Throw Burrito mochten gaan testen! Met twee enthousiaste kinderen hier in huis, maar zonder dat we een idee hebben hoe het spel gaat. Geen probleem;  de korte uitleg achter op de doos geeft al een goede indruk over hoe het spel gaat. Het is een spel wat ongeveer 15 minuten duurt. Persoonlijk vind ik wel fijn voor een keer. Je pakt het dan makkelijk even erbij tussendoor.

Winnaar speelgoed van het jaar verkiezing 2021

Zachte burrito’s

Stiekem blijft het voor de eerste keer open maken van een spel toch wel heel leuk. Het mooiste zijn de zachte burrito’s, maar daarnaast zit er duidelijke uitleg bij. Twee stapeltjes met kaarten en nog een paar plaatjes van een burrito’s met een rood kruis er doorheen. Wij zijn gelijk benieuwd wie de koning burrito wordt. Als eerste gaan we natuurlijk de gebruiksaanwijzing doornemen.

Hoe werkt Throw Throw Burrito

Het doel van het spel is om twee rondes te winnen door de meeste punten te verdienen. Verdien punten met het doorgeven van kaarten rond de tafel en probeer zo snel mogelijk een set van drie dezelfde kaarten te verzamelen. Sommige speciale setjes starten een burrito gevecht, waarbij de eerste persoon die geraakt wordt door een burrito, één punt verliest. Het is een duidelijke uitleg van de spelregels en je kunt snel starten met het spel. Let op; je moet echt stress bestendig zijn en je vooral niet laten afleiden door je spelgenoten!

Onze mening

We hebben het spel zowel met z’n twee als met meerdere spelers gespeelt. Stiekem vinden wij het spel leuker met  meerdere spelers maar de twee speler variant zorgt er wel voor dat je het spel vaker kan spelen. De verschillende gevechten bij het spel met meerdere spelers maakt het spel afwisselender.

Kortom een leuk spel waarbij we merken dat we lekker fanatiek worden en ook veel in beweging zijn. Tussendoor is er geen tijd om even met elkaar te kletsen want er zijn geen beurten in dit spel. Dus iedereen gaat is gelijk aan het spelen. Belangrijk is wel even je huiskamer aan kant maken want door de rond vliegende burrito’s zijn je spullen in je woon kamer niet veilig. Een leuk cadeau voor kinderen vanaf 7 jaar, maar denk zeker ook voor volwassenen die zin hebben om even ouderwets lol te maken.