Het is alweer een jaar geleden dat ons duo mee deed met de CupCakeCup! Om eerlijk te zijn is het bakvirus daarna wel wat minder geworden, maar het blijft lonken! Superleuk daarom dat ze een review over “Het grote kook- en bakboek van de Zoete Zusjes” mochten maken! Lees je mee?

Wie zijn de Zoete Zusje

Saar en Janna zijn de Zoete Zusjes en ze hebben met hun ouders een Youtube kanaal. Hun moeder heeft ook al een aantal boeken geschreven, boeken met veel humor voor jonge meiden. Om voor te lezen vanaf 4 jaar, of om zelf te lezen vanaf 7 jaar.

En nu dus een Kook en Bakboek! De meiden hebben alle recepten zelf uitgeprobeerd en geproefd – dat moet dus wel goedkomen. Met de duidelijke stap-voor-stapfoto’s wordt ieder kind een keukenprins(es). Een gezond en superleuk kookboek waaruit je echt álles wel wilt koken, bakken en opeten!

Het grote kook- en bakboek van de Zoete Zusjes

Het is mij nogal een naam “Het grote kook- en bakboek van de Zoete Zusjes” Maar het klopt wel! In het kookboek staan recepten die prima voor beginners zijn en recepten die ook wat meer uitdaging nodig hebben! Ons duo bekijkt het kook- en bakboek eerst goed; want ja, wat gaan ze maken? Wat is lekker, leuk om te maken en waar hebben wij de ingrediënten voor 😉

Als snel valt het ook op de popcorn (lekker voor bij de film!) en op de Sneeuwmannen! Eens kijken of ze he nog een beetje kunnen!

Aan de slag

Nadat er gekeken wordt of alle ingrediënten er zijn, gaan ze aan de slag. Eerst met de sneeuwmannen; dat ziet er leuk uit! Het chocolade wordt gesmolten en met de ballonnen proberen ze er een mooi bakje van te maken. Dat blijkt nog best lastig en lukt helaas niet. Geeft niet; volgende keer beter. De rest lukt natuurlijk wel en het smaakt er niet minder om!

Het is de eerste keer dat ze de popcorn helemaal zelf maken; en dat is best leuk! Ze kunnen niet 3 ‘gelijke’ bakjes vinden, dus gaan voor 3 steelpannetjes. Ja, wat zullen we daar eens van zeggen. Ze hebben zelf initiatief genomen; laten we het daar maar op houden haha. De popcorn met de chocolade vinden ze het meest lekker en wordt ook onder de andere testers als beste getest!

De volgende keer

Natuurlijk staat er nog meer op de ‘te maken’ lijst; zoals de Chocomel Deluxe en de stracciatella wafels en de watermeloenijsjes. En er staat nog veel meer lekkers op!

Onze ervaring

Wat een mooie en vrolijk kookboek is het geworden! Er staan recepten in voor de echte beginner en voor kinderen die al wat vaker in de keuken hebben gestaan. De recepten zijn lekker, feestelijk, niet te ingewikkeld en er staan ook veel gezonde recepten in! Door de vele foto’s krijg je gelijk trek en ben je extra enthousiast om aan de slag te gaan.