De Donald Duck kennen jullie natuurlijk allemaal al, dit tijdschrift ligt al sinds 1952 in de winkel. Misschien heb je ook wel eens van de Donald Duck Junior gehoord. Maar weet jij het verschil?

Donald Duck Junior abonnement

Laten we beginnen met de Donald Duck Junior; dit tijdschrift verschijnt iedere twee weken. Het is het broertje van de Donald Duck en is volgens de uitgever bedoeld voor kinderen die hiervoor nog te jong zijn, vanaf een jaar of 5. Hiermee leren zij speels lezen en maken ze kennis met Duckstad én alle bewoners.
De Junior heeft grotere letters en overzichtelijke bladen met leuke spelletjes en strips. Het magazine komt dus iedere twee weken uit. Goed te weten; er zijn 52 edities van de Donald Duck Junior. Na twee jaar begint de reeks opnieuw en verschijnen er nummers die dus bijna gelijk zijn. De reden hiervoor is dat kinderen dan vaak overstappen naar de gewone Donald Duck; het Donald Duck Weekblad! Dat is dus het grote verschil tussen de twee tijdschriften; de Donald Duck Junior lees je dus een jaartje of twee. En daarna kun je de rest van je leven plezier hebben met de Donald Duck!

Donald Duck Weekblad abonnement

De eerste editie van de Donald Duck kwam op 25 oktober 1952 uit in Nederland. In veel andere landen was er toen een al Disney weekblad, waar overigens vaak Mickey Mouse centraal staat (en dus niet Donald Duck). De verhalen spelen zich op verschillende plaatsen af, zoals in Duckstad, Gansdorp of Puindorp en in het Duckstadse Bos.
In de Donald Duck staan vaak verhalen over de personages Broer Konijn, Goofy, Guus Geluk, Katrien Duck, Oom Dagobert, Rakker, De Jonge Woudlopers, Willie Wortel, Wolfje, Zware Jongens en nog veel meer!
Naast de stripverhalen vind je ook informatieve pagina’s over dieren, spreekwoorden en geschiedenis. De brievenbus en Moppentrommel zijn ook vaste onderdelen die niet kunnen ontbreken.

Donald Duck Extra Abonnement

Een Donald Duck extra abonnement is er voor de EXTRA grote fans van Donald Duck weekblad. Je ontvangt 15x per jaar extra avonturen.

Katrien Duck Abonnement

Katrien heeft haar eigen maandblad, speciaal voor meiden! Met een Katrien Duck abonnement ontvang je 14x per jaar de leukste stripverhalen over de spannende avonturen van Katrien en haar nichtjes Lizzy, Juultje en Babetje.

Donald Duck Pocket abonnement

Er is zelfs een Donald Duck Pocket abonnement, met meer dan 250 pagina’s spannende en grappige avonturen van Donald Duck en zijn neefjes, oom Dagobert, Katrien, Mickey Mouse en alle andere Duckstad bewoners. Met een Donald Duck pocket abonnement ontvang je de pockets voortaan thuis en mis je er geen een meer!
Voor de echte fans;  door alle Pockets te sparen, maak je de rugtekening compleet. Een extra reden dus om geen Donald Duck Pocket meer te missen! Je kunt een Pocketabonnement afsluiten, maar de Donald Duck Pockets zijn ook inbegrepen bij het abonnement De hele Mikmak.

Donald Duck Digitaal

En het allernieuwste abonnement ken je misschien nog niet; het Donald Duck Digitaal abonnement. Een stukje voordeliger dan een standaard abo en toch kun je het gewoon lezen. Dat kan via de Donald Duck app om precies te zijn. Wij zijn benieuwd wat mensen van deze optie vinden.

Wist je dat?

  • Donald Duck in zijn eerste Nederlandse stripverhaal als brandweerman aan de slag ging? Dat ging natuurlijk niet heel goed.
  • Donald Duck-weekblad begint in oktober aan zijn bestaan als bijlage van de Margriet en werd ook op de redactie van de Margriet gemaakt.
  • Donald Duck wordt niet alleen door kinderen veel gelezen, volwassenen vinden het blad ook geweldig.
  • In 1954 werd het eerste nummer geheel in kleur uitgegeven.
  • In 1968 werd de rubriek Oom Donald’s Brievenbus een standaard rubriek.

En wist je dat je als abonnee…

Als abonnee profiteer je ook nog van extra voordeel; zoals;

  • Elke week als eerste op de mat
  • Vier extra specials, alleen voor abonnees
  • Inclusief digitaal lezen op je tablet en smartphone
  • Exclusieve kortingen in o.a. de Duckstadshop en bij DuckTypen
  • Gratis gamen in DuckWorld.