Wij hebben hier een echte Wie is de Mol en Verraders speurneus in huis Dus toen MicroMacro Crime City binnen kwam voor een review; werd hier enthousiast gegild!

Een coöperatief spel

MicroMacro Crime City is een coöperatief detectivespel. Je moet dus samenwerken in plaats van dat je tegen elkaar speelt. Dat is voor ons weer eens wat anders en ook wel eens fijn voor iemand die liever niet verliest.

Het is de bedoeling dat wij samen misdaden oplossen, motieven onderzoeken en op zoek gaan naar bewijsmateriaal om de daders te kunnen veroordelen. Zoals  ze zelf beschrijven “Een scherpe blik is minstens even belangrijk als logische redeneren. Dit is het echte speurwerk!”

Het spel

Het spel ziet er misschien wat kleurloos uit; het zijn vooral  zwart-wit kaartjes en een heel groot wit vel. Hier zijn verschillende situaties, scenes noemen ze het zelf, terug te vinden op de kaart, waarbij je telkens iets meer teruggaat naar de oorzaken. De misdaden hebben verschillende niveaus, dan kun je er ook een beetje inkomen. In MicroMacro: Crime City moet je goed samenwerken met de andere spelers; alleen dan ontdek je alle geheimen van deze bizarre stad! Er zijn 16 misdaden gepleegd in de stad, die opgelost moeten worden. Elke zaak heeft een aantal kaarten in een enveloppe.

Onze mening

We willen natuurlijk niet te veel inhoudelijk verklappen over het spel; dan is de lol er vanaf. Laten we het er op houden dat sommige aanwijzingen zijn wat ver gezocht zijn, maar de meeste situaties zijn goed op te lossen. Je moet wel logisch na kunnen denken en details zien op de kaart. Het lijkt dus een kleurloos spel, maar qua spel is dat het helemaal niet. Onze testers zij heel erg positief!

MicroMacro in het kort

  • MicroMacro is voor 1 tot 4 spelers. vanaf 10 jaar.
  • Speel je het voor het eerst; kies dan voor de Hoge Hoed; dat is het introductie spel.
  • Per scenario ben je zo’n 15 a 20 minuten met het spel bezig. Je hoeft de situaties niet allemaal in een keer te doen en ze staan ook los van elkaar.
  • Het is natuurlijk jammer dat je het spel per scenario eigenlijk maar 1 keer kunt spelen, omdat je daarna de oplossing natuurlijk al weet. Maar dat maakt het spel niet minder leuk!
  • Goed nieuws; heb je alles opgelost? Kijk op de website voor de bonusmisdaden.

Speelgoed van het Jaar 2021

Ik denk dat het wel duidelijk is; voor ons is dit spel geslaagd. En wij zijn niet de enige die dit vinden; MicroMacro Crime City is een va de winnaars van de Speelgoed van het Jaar verkiezing! In twee categorieen zelfs; die van 10 & 11 jaar en die van familiespel!
Ze kunnen ook nog de publieksprijs winnen; en dat zouden wij heel erg leuk vinden! Stemmen kan heel makkelijk en daarbij maak je zelf ook nog eens kans op leuke prijzen. Krijgt MicroMacro Crime City jouw stem?