Leugentjes om eigen bestwil; daar zijn wij ouders soms best goed in! Gewoon om ergens onderuit te komen of omdat je iets vergeten te bent. Deze maakte ik zelf mee; heb jij ook zo’n mooi voorbeeld?!

Klok verzetten

Toen ik klein was, keek ik altijd naar Sesamstraat en daarna naar bed. Geen idee hoe oud ik was, maar jong als ik het mag begrijpen van mijn ouders. Maar soms wilde mijn moeder dat ik eerder naar bed, bijvoorbeeld omdat het al een lange dag geweest was. Maar ik kon al vrij snel klok kijken en ik ging natuurlijk niet eerder naar bed, dat wilde ik natuurlijk niet. Wat mijn moeder dan deed, was de klok verzetten en dat vertelde ze mij dat Tom en Ieniemienie ziek waren! Echt, schande haha. Of eigenlijk nog veel erger dat ik daar intrapte hihi.

Zere voeten snoepjes

Zelf kan ik er ook wel wat van hoor, ik vertelde eerder al over de zere voeten snoepjes die wij gebruikten tijdens onze vakantie in Disneyland Parijs. Hij klaagde toen regelmatig over zere voeten en wilde dan niet verder lopen. Ik kocht Skittels, deed ze in een oud Tictac doosje en vertelde dat het ‘Zere Voeten snoepjes’ waren! Als hij klaagde dat hij zere voeten had, dan mocht hij dus pilletje voor zijn zere voeten. Werkte geweldig; dan klaagde hij weer een tijdje niet en had energie voor tien!

Allergisch zijn

Niet zelf meegemaakt, maar ik zeg een keer op tv dat ouders hun zoon hadden wijsgemaakt dat hij allergisch was voor bacon en snoep. Daar zou hij alleen maar buikpijn van krijgen en dat mocht hij echt niet. Dit was natuurlijk onzin; maar die jongen heeft jaren geen bacon en snoep durven eten!

Op internet gevonden

Op internet kwam ik trouwens nog een paar leuke voorbeelden tegen. Zoals een moeder die, als ze iets eet wat ze niet wil delen, zegt dat het heel pittig is. Want dat willen ze echt niet! Of wat dat je van deze? ‘Ik verstop koekjes, chocola en andere dingen die ik niet wil delen in een lege tampondoos. Daar kijken mijn kinderen nooit. En mijn man al helemaal niet.’ Geniaal!!