Alles goed onder controle hebben is erg belangrijk, maar dit kan soms ook lastig zijn. Vooral wanneer je veel verschillende zaken moet regelen en al helemaal als deze zaken te maken hebben met een dak boven het hoofd van jou en jouw gezin. In deze blogpost lees je de verschillende zaken die jij moet regelen als je een eigen huis koopt.

1. Een inboedel- en opstalverzekering

Het is van belang om je goed te verzekeren, en als je een huis koopt is een opstalverzekering dan ook verplicht. Een inboedelverzekering hoef je niet per se af te sluiten, maar wordt wel aangeraden. Een ongelukje kan natuurlijk iedereen overkomen. Met een inboedelverzekering zijn de spullen die in jouw huis staan tegen diefstal, brand, water en storm verzekerd. Bij de opstalverzekering ben je vergoed voor schade aan het huis zelf en aan de spullen die in je huis vastzitten. Ook dit kan dan komen door brand, bliksem of schade.

2. Een energiecontract

Ook is het belangrijk om je gas en licht op tijd en goed geregeld te hebben. Voor het eerst een energiecontract afsluiten kan wel een beetje spannend zijn. Lees je vooral goed in over de verschillende aanbieders en check ook zeker de premies. Het is ook mogelijk om een energievergelijker in te vullen en gelijk te weten welke aanbieder het beste is voor jou.

3. Een aansprakelijkheidsverzekering

Belangrijk om af te sluiten: een aansprakelijkheidsverzekering. Hiermee ben je namelijk verzekerd voor schade die jij hebt toegebracht aan andere personen of hun eigendommen. Ook voor schade die jij niet direct zelf hebt aangericht, ben je verzekerd. Het kan namelijk wel eens voorkomen dat je voor bepaalde zaken officieel toch aansprakelijk bent.

4. Een autoverzekering

Ook je auto hoort goed verzekerd te zijn, waarbij je sowieso een WA-verzekering moet afsluiten. Dit kun je doen bij de meeste verzekeraars. Deze verzekering dekt de schade die jij met jouw voertuig bij een ander hebt veroorzaakt. Ook kun je jouw auto all risk verzekeren, of beperkt casco. Zoek goed uit wat voor soort verzekering en welke aanbieder het beste bij jou past. Dat kun je bijvoorbeeld uitzoeken via Poliswijzer. Zo kun je verschillende aanbieders vergelijken.

5. Een overlijdensrisicoverzekering

Een overlijdensrisicoverzekering is vaak niet verplicht, maar soms wel. Check goed of dit bij jou ook het geval is. Wanneer je een overlijdensrisicoverzekering afsluit weet je zeker dat jouw partner en kinderen een vastgesteld bedrag ontvangen. Zo kun je de toekomstige financiële problemen bij jouw nabestaanden verlichten.