In de vakantie gaan wij ook altijd een op een met de kinderen op reis. Deze vakantie ging ik alleen met de oudste naar Phantasialand! Ken jij Phantasialand al? Phantasialand is een opwindend pretpark gelegen in Brühl, Duitsland.  Het park staat bekend om zijn indrukwekkende themagebieden, spannende attracties, adembenemende shows en uitstekende eetgelegenheden. Voor veel attracties moet je minimaal 1.20 zijn en voor sommige attracties zelfs nog groter. Het is dus echt een geweldig uitje voor tieners!

Op naar Phantasialand

Onze oudste (14y) en ik wilden een dag naar een stoer, gaaf pretpark! In Disneyland Parijs zijn wij al vaak geweest en de Efteling vonden wij ook niet speciaal genoeg.
We dachten aan Europapark, maar dat vond ik toch te ver rijden in mijn eentje. We hebben ook aan Movie Park gedacht, maar we besloten een dagje naar in Phantasialand, Duitsland te gaan. In principe zou het te doen zijn in 1 dag, heen en weer, maar wij besloten om een hotel in de buurt te boeken waar wij ‘s avonds zouden overnachten. Op naar Brühl!

Kaartjes en overnachting

Als voorbereiding hadden wij natuurlijk tickets voor Phantasialand nodig en wij wilden ergens overnachten. In het park zelf zijn ook twee hotels en ik heb even naar de opties gekeken. Het voordeel hiervan is dat de kaartjes inclusief zijn, maar de hotels zijn toch wel prijzig. Helaas was het boven mijn budget. Daarom besloot ik voor een hotel in de buurt te gaan en de kaartjes apart te kopen.
Als echte Nederlander ging ik op zoek naar tickets met korting voor Phantasialand, maar dit was nog best even zoeken!

Aankomst en parkeren

De heenreis met de auto ging prima. Het was wel wat druk op de weg, maar ja, daar kan niemand iets aan doen. Het park zou vanaf 9.00u open zijn, waarvan je de attracties vanaf 10.00u kon bezoeken. Ik wilde er om 9.30u zijn, maar het werd toch een uurtje later. Geen probleem; we konden nog makkelijk parkeren. De verkeersregelaars wezen ons duidelijk de weg en het was niet eens zover lopen naar het park. Natuurlijk maakte ik even een foto van het bordje van de parkeerplaats, anders is het wel zoeken hoor! Ook kocht ik alvast een uitrij munt, waarmee je de parkeerplaats kon verlaten. Je betaalt een vast bedrag per dag, €7,-  in ons geval. Wij hadden kaartjes via de ANWB gekocht en daarbij stond dat je de parkeermunt alleen contant kon betalen. Dat was gelukkig niet het geval; het kon gewoon via de PIN!

Het park

Bij aankomst viel het gelijk op dat het een mooi, net park is! Wel klein, op elkaar gebouwd. Maar het decor en de thematische inrichting in de verschillende gebieden van het park zijn erg mooi. Ik had goede verhalen gehoord en Phantasialand stelde niet teleur.

Is Phantasialand in 1 dag te doen

Phantasialand is zeker in één dag te doen, maar het hangt af van je interesses en hoeveel attracties en shows je wilt ervaren. Ook ligt het er wel aan of je in een drukke periode komt of juist i het laagseizoen.
Als je de populairste attracties wilt beleven en enkele shows wilt bijwonen, dan kun je een volle dag plannen. Als je meer tijd wilt hebben om rustig rond te lopen, te genieten van de themagebieden en misschien enkele attracties meerdere keren wilt doen, overweeg dan om twee dagen te plannen.

Wat kost een dagje Phantasialand?

De kosten voor een dagje Phantasialand variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de leeftijd van de bezoekers, het type ticket (volwassenen, kinderen, senioren), en of je online vooraf boekt. De prijzen kunnen ook variëren afhankelijk van het seizoen en eventuele speciale aanbiedingen. Het is het beste om de officiële website van Phantasialand te raadplegen voor actuele ticketprijzen en eventuele kortingen.

Hoeveel kost 2 dagen Phantasialand?

De kosten voor twee dagen in Phantasialand zullen hoger zijn dan voor één dag, omdat je een meerdaags ticket nodig hebt. De exacte prijs hangt weer af van factoren zoals leeftijd en type ticket. Net als bij de kosten voor één dag, kunnen de prijzen variëren afhankelijk van het seizoen en eventuele speciale aanbiedingen. Het is raadzaam om de officiële website van Phantasialand te raadplegen voor de meest actuele prijsinformatie voor meerdaagse tickets.

Is Phantasialand de moeite waard?

Of Phantasialand de moeite waard is, hangt af van je persoonlijke interesses en voorkeuren. Maar als je het aan ons vraagt; JAZEKER! Het park staat bekend om zijn indrukwekkende themagebieden, achtbanen en shows, en het biedt een geweldige ervaring voor gezinnen met al wat oudere kinderen, thrillseekers en liefhebbers van pretparken. Als je van attracties, entertainment en een magische sfeer houdt, is Phantasialand zeker de moeite waard.

Dit zijn de beste tips voor een bezoek aan Phantasialand

Een bezoek aan Phantasialand kan een geweldige ervaring zijn, maar het vereist wel wat planning om het meeste uit je dag te halen. Hierbij tips voor je eerste bezoek aan Phantasialand.

 • Koop tickets online: Koop je tickets online voorafgaand aan je bezoek. Dit bespaart je tijd en je kunt soms ook profiteren van speciale aanbiedingen.
 • Kom vroeg: Het park kan behoorlijk druk worden, vooral tijdens vakanties en in het weekend. Probeer vroeg te komen om de drukte voor te zijn en van populaire attracties te genieten zonder lange wachttijden.
 • Download de Phantasialand App: De officiële app van Phantasialand bevat informatie over wachttijden, showtijden en een interactieve plattegrond. Dit kan je helpen om je dag efficiënter te plannen.
 • Overweeg een Express Pass: Als je bereid bent extra te betalen, kun je een Express Pass overwegen waarmee je toegang hebt tot bepaalde attracties met kortere wachttijden.
 • Zorg voor woldoende watere: Neem voldoende water mee, vooral op warme dagen. Het kan erg heet worden in het park, en hydratatie is essentieel om je energiek te houden.
 • Zorg voor comfortabele kleding en schoenen: Draag lichte, comfortabele kleding en stevige, ingelopen schoenen, want je zult veel lopen.
 • Plan rustmomenten: Phantasialand is groot, dus plan wat rustmomenten in. Er zijn bankjes en schaduwrijke plekken om even bij te komen.
 • Eet buiten de gebruikelijke eeturen: Probeer buiten de standaard lunch- en dinertijden te eten om lange wachtrijen in de restaurants te vermijden. Dus eet voor 11.30 of na 14.00.
 • Mis de shows niet: Naast de attracties zijn de shows in Phantasialand vaak van hoog niveau. Zorg ervoor dat je enkele shows bijwoont om de volledige ervaring te beleven.
 • Fotografeer en Film: Neem een camera of smartphone mee om je avonturen vast te leggen, maar vergeet niet te genieten van het moment en niet alleen bezig te zijn met fotograferen. Zorg dat ze wel veilig zijn in de achtbaan; want je zult niet de eerste zijn die zijn telefoon uit de achtbaan laat vallen!
 • Plan je favoriete attracties: Bekijk van tevoren welke attracties je het meest interesseren en probeer die als eerste te bezoeken.
 • Verken de Themagebieden: Phantasialand heeft verschillende themagebieden met elk hun eigen unieke charme. Vergeet niet ze allemaal te verkennen om de volledige diversiteit van het park te ervaren.
 • Wees geduldig en vriendelijk: Het kan druk worden, maar probeer geduldig en vriendelijk te blijven. Het personeel doet hun best om je een geweldige ervaring te bieden.

Samenvattend was ons bezoek aan Phantasialand een onvergetelijke ervaring voor zowel mijn zoon als mijzelf. De verscheidenheid aan attracties, boeiende shows en gastronomische geneugten maakten deze dag bijzonder. Ondanks de hitte en drukte zouden we zeker terugkeren om nog meer te ontdekken in dit fantastische park. Een avontuur om te koesteren!