Sommige dingen zitten gewoon tussen je oren, dat weten we allemaal. Dat geldt voor volwassenen, maar zeker voor kinderen natuurlijk! Soms kun je daar best handig gebruik van maken en ik vertel je graag hoe ik dat soms doe!

Zere Voeten snoepjes

Het begon ooit met onze vakantie naar Disneyland Parijs toen Alec een jaar of 3 was. We waren hier al eerder geweest; echt geweldig! Maar Alec kon best zeuren over het lopen tijdens de dag en wilde vaak getild worden. We hadden ook nog de kinderwagen voor Ryan bij zich, het liefst zat hij hier de hele dag in. Ik dacht slim te zijn en kocht wat Skittels, je kent deze snoepjes misschien wel. Ik deed ze in een oud Tictac doosje en vertelde Alec dat het ‘Zere Voeten snoepjes’ waren! Als hij klaagde dat hij zere voeten had, dan mocht hij dus pilletje voor zijn zere voeten. Werkte geweldig; dan klaagde hij weer een tijdje niet en had energie voor tien!
Na de vakantie vond Leo de rest van de Skittels die hij samen met Alec heeft opgesnoept en Alec herkende ze natuurlijk gelijk qua smaak. Beetje jammer haha.

Trek maar aan je oor

Ryan klaagt wel eens dat het te druk is in zijn hoofd, vaak ook voor het slapen gaan. Zo sneu voor dat jochie. Ik heb met hem afgesproken dat hij dan aan zijn oor moet trekken, want dan zet hij alles uit! Dit doet hij dan enthousiast en vaak lukt het hem dan blijkbaar ook om zich af te sluiten en in slaap te vallen. Zo fijn!

Energie drank

De avondvierdaagse was nog best een opgave voor Alec en hij zag het eigenlijk ook niet meer zitten. Ik heb toch een flesje Aquarius gekocht en een kwart van het flesje mocht hij die avond meenemen. Halverwege de avond kreeg hij even een dip en toen mocht hij van mij wat slokjes Aquarius drinken. Groot feest, want hij weet dat het een speciaal drankje is. En hij kreeg ook gelijk weer energie, hij voelde het zelf ook zei hij. Waar of niet; als hij het maar zo voelt!

Monsterspray

Ryan heeft ook een tijdje gedacht dat hij monsters in zijn kamer had, die ik vervolgens altijd zijn kamer uitstuurde! Ik heb ook ooit Monsterspray gemaakt, waar hij ook heel blij mee was. Ik liet hem zelf ook wel eens sprayen, want hij wist het beste waar het nodig was.

Heb jij ook wel eens zo’n trucje gebruikt? Of vind je het eigenlijk niet kunnen?!