Regelmatig lees ik het weekoverzicht van andere bloggers; grappig om even een kijkje in het leven van een ander! Om eerlijk te zijn weet ik niet ons levend boeiend genoeg is voor een wekelijks overzicht, maar laat ik jullie eens verrassen met een maand overzicht!

Sporten

Het was een korte maand, maar toch pak ik stiekem mijn kalender er even bij om te kijken wat er ook alweer allemaal gebeurd is haha. De dagelijkse dingen zijn er natuurlijk altijd; zoals naar school gaan en de sportclubs. De jongens basketballen op maandag en woensdag, Alec heeft vaak op zaterdag ook nog een wedstrijd. Ryan heeft daarbij ook nog zwemles, op de zaterdagochtend.
Leo zit op maandag en vrijdag op taekwondo, waardoor donderdag de enige doordeweekse avond is dat we rustig de tijd voor alles hebben. Basketbal begint om half 7; daarom eet ik op maandag en woensdag op tijd met de jongens. Taekwondo begint om 7u, waardoor Leo dan juist weer haast heeft met eten. Niet altijd leuk of handig, dat kan ik je wel vertellen. En dan sport ik zelf nog niet eens! Ik zou ook niet weten hoe ik het in zou moeten plannen, moet ik je eerlijk vertellen (al mag dat natuurlijk geen smoes zijn).

Op school helpen

De school van de jongens bestaat dit jaar 40 jaar; en dat betekent natuurlijk feest! De feestcommissie had een hele feestweek ingepland, best ambitieus moet ik zeggen. Een tijdje geleden stond in de nieuwsbrief dat ze hulpouders zochten voor deze week, dus ik gaf mij nietsvermoedend op. Ik vind het altijd wel leuk om te helpen. Het gaat tenslotte maar om een paar uurtjes en dan zie ik ook nog eens wat die jongens op school uitspoken! Dit keer leek ik alleen spijt te krijgen van mijn aanbod om te helpen… Lees hier of ik het overleefd hihi.

Het rapport

In februari kregen de heren ook hun rapport; en allebei hebben ze een heel mooi rapport!! Ze doen het niet slecht op school en hebben allebei mooie cijfers. Fijn! Het is handig dat het ze goed afgaat op school, maar andere onderdelen van het rapport vind ik misschien nog wel belangrijker. Zoals ‘inzet’ bij de diverse vakken en of ze wel beleefd zijn en goed luisteren. Gelukkig gaat het hier ook goed! Ryan heeft nog wel moeite met wat sociale vlakken en hij is erg onzeker. Dat zien wij zelf ook terug en is wel eens lastig. Wij zijn wel bezig om dit op te pakken en dat is toch ook belangrijk. Ik kreeg trouwens ook een rapport van Ryan, bij mij is er ook nog wat werk aan de winkel haha.

Werk in de winkel

Het was weer een drukke maand in de winkel! Dat wil niet perse zeggen dat er ook heel veel mensen waren hihi, maar er is altijd genoeg te doen!! Ik heb een gigantische actielijst, die maar niet kleiner lijkt te worden. Ik kon wel wat mooie puntjes afstrepen en dat voelt toch wel heel erg goed! Zo hebben wij vanaf afgelopen maand een spaarkaart waarmee je kunt sparen voor €5,– korting op LEGO. Ook heb ik weer wat nieuwe mooie posters gemaakt, stiekem wel trots op. Ons kinderfeestje blijft heel erg populair en wij moeten echt heel vaak nee zeggen… Niet leuk, het liefst wil ik tegen iedereen ja kunnen zeggen! We hebben nog een aantal extra momenten kunnen creëren; dit inmiddels alweer vol zijn trouwens….
Met eenkadovoor.nl en supermoms.nl ging het ook prima; er kwamen weer leuke nieuwe opdrachten binnen! Zo mochten wij afgelopen week naar Kinepolis voor een review; altijd leuk in de vakantie.

Onverwachts opvang regelen

Eerder vertelde ik al over mijn werkrimte; wat op zich prima voor mij werkt. Maar deze maand was het allemaal wat chaotisch. Zelf moest ik wat schuiven met mijn dagen, onder andere omdat ik op school zou helpen. Helaas was mijn collega ook twee keer ziek; waardoor ik onverwachts moest invallen. Dat is het nadeel van een eigen winkel hebben, het werk gaat tenslotte gewoon door. De eerste keer was op woensdagmiddag; mijn vrije middag met de kinderen. Gelukkig had Ryan een kinderfeestje van een vriendje en was hij al onder de pannen. Voor Alec moest ik ook iets regelen en dat lukte gelukkig ook. Maar het is toch altijd balen als je ineens moet werken en je kinderen verplicht “kwijt moet”.
De maandag in de vakantie was het helaas ook raak; weer mijn vrije middag… Ryan kon bij een vriendje spelen (dat toevallig bij ons aan het logeren was), maar voor Alec kon ik niet zo snel iets regelen. Dat is het nadeel van de vakantie; vriendjes zijn vaak weg. Alec moest dus verplicht een middagje mee naar de winkel en gelukkig ging het goed. Hij deed wat klusjes voor mij; ging alleen op onderzoek uit in de supermarkt in de straat en deed Minecraft op de laptop. Zo zou hij iedere dag wel mee willen 🙂

Vergaderingen

Deze maand had ik ook weer een aantal vergaderingen; van de Oudercommissie, een info avond van school, de 10 minutengesprekken van de jongens en nog een vergadering van de winkeliersvereniging. Leo vind wel eens dat ik teveel doe, maar ik ben te nieuwsgierig denk ik haha. De Oudercommissie vergadert zo eens in de 2 maanden en met de winkeliers is het heel wisselend.

Vakantie

In februari was er ook vakantie, maar wij moesten wel gewoon werken. Op dinsdag en donderdag gaan de jongens naar de bso, zo ook deze vakantie. Beiden hadden ze een leuke dag; met leuke activiteiten en leuke vriendjes. Dat vind ik altijd erg fijn; de bso kan nog zulke leuke dingen doen; ze willen gewoon hun vriendjes! En gelukkig moesten deze papa’s en mama’s ook werken 🙂 Verder kreeg Ryan een vriendje te logeren; ook al een feest! Het was niet zijn eerste logeerpartij, maar het blijft natuurlijk wel spannend. Omdat Leo bijna jarig is én omdat het vakantie is, gingen wij ook nog even lekker uit eten.

Familie en vrienden

Ook met familie en vrienden was het weer een drukke maand! Zo gingen wij met de familie van der Haven op de foto, die hadden wij mijn schoonmoeder nog beloofd. Het was wel een gedoe, maar het resultaat is wel leuk geworden. Leo had een pokeravondje met vrienden, maar was dit bijna vergeten! Hij zat al helemaal in de zaterdagavond positie, toen Alec ineens de kalender las. “Moet jij niet pokeren vanavond, papa?!” Oh ja!! Het was al 20.30u geweest; dus nadat hij zich omgekleed had ging hij er als een speer vandoor!! Zou jij nog gegaan zijn?
Verder gingen Alec en ik onverwachts sushi eten met zus Sandra en neef Rens; leuk! Ryan en papa gingen niet mee; zij gingen pannenkoeken eten. Waar zou jij voor kiezen?

Voorjaarskriebels

Wat was het een bijzondere maand qua weer! Eindelijk konden we echt schaatsen op het ijs! Veel tijd hadden we er niet voor, dat was wel erg jammer. Volgens mij had ik wel al last van lentekriebels; wij proberen weer eens orde te krijgen in het huis en de tuin! De tuin is gelukt; die hadden wij de laatste tijd erg vol gezet met een spullen die naar de stort moesten worden. Leo haalde met een vriend de tuin weer leeg en ook het zwembad (dat we nog hadden staan) werd afgebroken. Eigenlijk een weekje te vroeg, anders hadden wij misschien wel kunnen schaatsen in de tuin!
Verder kwam mijn moeder een dagje helpen in huis; lief! Ik geloof dat ze al de hele dag bezig was met de was en het strijkgoed 😉 Ook ben ik bezig met het uitzoeken van het oude speelgoed op de kamers van de jongens; dan kunnen wij dat met Koningsdag verkopen. Ook willen wij de kamers opknappen; zodat ze weer wat stoerder worden.

En verder…

Jeetje, en wat deden wij verder allemaal nog?! Er was een ouder contactmiddag op de BSO, waar een leuke speurtocht voor ouder en kind was. Ik ging lekker met een vriendin uit eten, mmm…. Als ik op de kalender kijk, dan zie ik ook dat ik naar de tandarts moest; mijn verstandskies moest eruit! Gelukkig heb ik er niet veel last van gehad. Nog meer tandennieuws; de tweede tand van Ryan ging er uit!! De jongens gingen een nachtje bij oma en opa logeren, waardoor Leo en ik lekker een avondje vrij hadden. Alec en Ryan waren al een tijdje aan het sparen en hadden nu eindelijk genoeg geld voor een gitaar! Op de laatste dag van februari gingen wij lekker naar de bioscoop en daarna gingen de mannen ook nog even naar de kapper.
Al met al was het stiekem toch best een drukke maand als ik het zo terug lees hahaha. Hebben jullie het ook zo druk gehad?