Oh wat is het koud deze voorjaarsvakantie! Heerlijk, omdat wij lekker kunnen schaatsen, maar een activiteit binnen is ook wel heel fijn. Zoals een uitje naar de Kinepolis bioscoop! Wij gingen naar Kinepolis Jaarbeursplein, die nu een jaartje open is. Lees snel verder.

Naar de bioscoop

Naar de bioscoop is altijd een uitje! Er draaien heel wat leuke film (wij schreven er al over), maar wij kozen voor een film die al wat langer draaien; Familie Slim. De jongste vind het fijn om te weten wat hem te wachten staat, dus vandaar dat wij de trailer eerst een paar keer bekeken. De heren vonden hem allebei erg grappig; ze hadden er dus veel zin in.

Tip: 6 tips om met je kind naar de bioscoop te gaan

Kinepolis Jaarbeursplein

Vol enthousiasme gingen wij daarom op weg naar Kinepolis Jaarbeursplein in Utrecht. Deze bioscoop is net een jaartje oud en echt heel erg groot. Met 14 zalen met 3200 stoelen is het een van de grootste bioscopen van Nederland. Bij aankomst zien wij gelijk dat het een nieuwe bioscoop is; alles ziet er zo netjes uit. Bij een bezoekje aan de bioscoop hoort ook iets lekkers en gelukkig is er bij Kinepolis genoeg keus. Voordat je de kaartjes moet laten controleren kom je de Mega Candy tegen; een self-service shop. Met drinken, ijs, snoepjes, chips en natuurlijk ook veel popcorn. Zelf popcorn met een speciale topping, bijvoorbeeld Oreo topping. Zo lekker; en zo kun je goed beslagen naar de film!

Familie Slim

En ook heel belangrijk; hoe was de film?! De Familie Slim gaat over een uitvindersfamilie Slim. Vader, Moeder en dochter Vera hebben al veel dingen uitgevonden en prijzen gewonnen. Zoon Max is ook uitvinder, alleen mislukken al zijn uitvindingen. Zo bedenkt hij een boemerang voetbal, die automatisch terugkomt als je hem weg schopt. Maar helaas werkt hij nog niet.
Als de familie Slim wordt uitgenodigd voor een uitvindersbeurs, besluit Max dat hij niet mee gaat omdat hij toch alles verprutst. De beurs blijkt alleen een val te zijn. Collega-uitvinder en rivaal Elon Tesilon heeft de familie bewust ‘ontvoerd’ naar een plek ver van de echte Inventicon af. Elon is vastbesloten dat hij dit jaar Inventicon gaat winnen en nu de familie Slim uit de race is, staat niets hem meer in de weg. Als hij ontdekt dat Max nog thuis is, ontvoert hij hem ook zodat Max hem helpt met de perfecte uitvindingen. Gaat het Max lukken om zijn familie te redden?!

Onze mening

Wij hebben een heerlijke ochtend gehad! Het is een fijn bioscoop en er was zelfs een springkussen! Handig als je wat te vroeg bent en de kinderen nog wat energie kwijt moeten! De film was ook erg leuk! De volwassenen herkennen de vader Fritz als die meneer van de AH en moeder Julia wordt gespeeld door Tatum Dagelet. De jongste wilde de film gelijk op dvd hebben en wordt later ook uitvinder. Mooi compliment, toch?!

Goed te weten

  • Kinderfilms hebben een pauze van 10 minuten; handig als ze naar de wc moeten.
  • Parkeren kan bij de parkeerplaatsen van de Jaarsbeurshallen. Als je jouw kaartje laat zien bij de bioscoop, dan kun je parkeren voor het gereduceerde tarief van € 8,-.
  • Kinepolis Jaarbeurs ligt op slechts een paar minuten loopafstand van het Centraal Station van Utrecht, tegen de Jaarbeurshallen aan.
  • Een hapje eten of borrelen voor of na de film? Dat kan bij de naastgelegen foodcourt Speys.