Heb jij wel eens geteld hoeveel foto’s jij maakt van jouw kinderen? Volgens mij maak ik per week meer foto’s dan dat mijn ouders in een heel jaar maakten! Probleem is wel dat de kwaliteit van de foto’s soms minder is, omdat je zo veel foto’s maakt. Daarom mijn tips waardoor je de mooiste kinderfoto’s met je smartphone kunt maken!

Tip 1; zorg voor een goede smartphone

Mijn eerste tips is eigenlijk gelijk de meest belangrijke; zorg voor een smartphone met een goede camera. Zelf heb ik ook een hele mooie spiegelreflax camera, maar deze heb ik alleen op speciale momenten bij mij. Niet handig, want de leukste momenten gebeuren eigenlijk als ik die camera niet bij mij heb. Een smartphone met goede camera, zoals de Samsung S8, is daarom een must.

Tip 2; koop extra lenzen

Natuurlijk zit er een goede lens op jouw telefoon, maar kijk ook eens naar een extra fotolens. Je hebt bijvoorbeeld een Fisheye lens; het resultaat kun je vergelijken met het gereflecteerde beeld in een kerstbal. Zo grappig!  Met de Wide Angle lens maak je perfecte foto’s onder een grotere hoek. Deze gebruik ik vaak als ik een groepsfoto in een kleine ruimte wil maken. Doordat ik  verschillende lenzen gebruik worden mijn foto’s en video’s niet alleen duidelijker, maar ook speelser.

Tip 3; maak ongedwongen foto’s

Ken je dat? Jouw zoontje zit heerlijk te verven en dat wil jij vast leggen met de camera. Zorg dat hij het niet door heeft, roep hem dus niet! Kinderen worden tegenwoordig zo vaak gefotografeerd dat ze standaard een glimlach tevoorschijn toveren als ze een camera zien; en meestal is het niet de mooiste glimlach. Roep je hem toch, dan haal je hem uit zijn element en krijg je een hele geforceerde glimlach, in mijn geval zelfs met duimpje 🙂

Tip 4; maak oogcontact

Wil je toch een foto maken waarbij jouw kindje de camera in kijkt, zorg dan voor oogcontact! Kinderen raken tenslotte snel hun concentratie kwijt en dat wil je niet. Zet bijvoorbeeld een gek stemmetje op of trek een gekke bek waardoor het kind zal gaan lachen. Als ze wat ouder zijn, dan helpt een korte mop vaak ook. Zorg dat je zelf trouwens ook dat je helemaal klaar staat voordat de kinderen in ‘positie’ zet; anders lachen ze terwijl jij nog niet klaar bent!

Tip 5: maak meerdere foto’s achter elkaar

Het mooie van de smartphones van tegenwoordig, is dat ze vaak een functie hebben waarmee je heel makkelijk meerdere foto’s achter elkaar kun maken. Ideaal, want zo heb je meer kans op een de perfecte foto. Dit kan zelfs met de selftimer, ideaal.
Smartphones hebben trouwens wel meer leuke functies waarmee je het fotograferen makkelijker en leuker wordt. De ingebouwde filters bijvoorbeeld; hier kun je vaak een hele andere sfeer creëren.  Ik lees online zelfs dat de Galaxy S9 bij KPN te bestellen is. De camera van deze smartphone schijnt zelfs nog beter te zijn dan zijn voorganger. Deze heeft ook een Super slomotion functie: leuk!