Ja, ik weet het, kinderen hebben onvoorwaardelijke liefde en er zit niets kwaads in ze. 🙂 Maar ze kunnen ook genadeloos de waarheid vertellen; niet altijd goed voor je zelfvertrouwen! Zal ik je wat voorbeelden geven?

‘Mama, je praat te veel’

Mijn zoontjes vinden blijkbaar dat ik teveel praat en laten dat ook duidelijk merken. Tenminste, als het hen uitkomt! Dus als ik in de supermarkt iemand tegenkom, dan trekken ze na 1 minuut al aan mijn armen ‘mama, je praat weer teveel!’. Euh… Maar als ik iemand in de speeltuin tegenkom, dan vinden ze dit natuurlijk helemaal niet erg. Dan zeggen ze heel enthousiast dat ik ‘nog maar even gaan praten’. 🙂

Mama is dik

Tijdens een serieus gesprek met mijn oudste over dat mensen niet allemaal hetzelfde zijn, vroeg ik of hij mensen niet aardig vond omdat ze met een bril hebben, of mensen dik zijn. ‘Nee, natuurlijk niet! Jij bent dik en jij bent heel lief!’ Euh….

Mama kan niet koken

Ken je dat, heb je zoooo je best gedaan op een heerlijk gerecht uit de Allerhande, gewoon eens iets anders. Kijkt de jongste mij aan; ‘dit ziet er vies uit, geef mij maar een boterham!

Deze lijst kan natuurlijk nog veel langer, komende tijd zal ik hem nog aanvullen. Aanvullingen zijn van harte welkom!