*** Psstt…. deze serie kun je nu bekijken bij Disney+!***

Je kent ze vast nog wel; de Ducktales!! Vroeger keek ik er tenminste altijd naar, naar de spannende avonturen. De serie draait rond de familie Duck; oom Dagobert, Donald en de neefjes Kwik, Kwek en Kwak.  Samen met mevrouw Baktaart, haar kleindochter Lizzy en Turbo McKwek wonen zijn bij Oom Dagobert.

Nostalgie

De show deed het enorm goed in de jaren ’80. De populaire animatieserie gebaseerd op de Donald Duck stripverhalen was voor het eerst te zien op TV in 1987 tot 1990. De serie telt honderd afleveringen, verdeeld over twee seizoenen. De serie werd in welk 120 landen uitgezonden; razend populair dus. Een aantal jaar geleden werd al een comeback aangekondigd nu is het eindelijk zover!

Ducktales Reboot

Want… ze zijn terug! Vanaf aanstaande zaterdag 10 maart komt namelijk de moderne reboot van het programma weer op de buis; iedere zaterdag èn zondag om 08:45 te zien zijn op Disney Channel. Dit nieuwe seizoen bestaat uit 21 afleveringen van een half uur en twee langere specials van een uur. Afgelopen week waren wij bij de premiere van Ducktales en mijn zoontjes wilden natuurlijk wel eens weten wie de Ducktales waren. We keken wat voorstukjes en ze kregen er helemaal zin in!

Ducktales event

Het Ducktales event was in bioscoop Vue in Hilversum en we werden enthousiast ontvangen. Er werd natuurlijk een leuke foto gemaakt en je kon zwemmen in het geld! Nu deed Alec dit ook al toen hij een baby was hihi, maar het is natuurlijk altijd leuk. Ook konden de kinderen een workshop volgen van een echte tekenaar van de Donald Duck… en dat vonden ze zo gaaf! Ik denk dat de tekenaar zich ook wel echt een BN’er voelden, want de kinderen stelden allemaal vragen en volgens mij zag ik hem zelfs handtekeningen uitdelen. Mijn jongens waren ook flink onder de indruk.

De première

Daarna kwam dan het hoogtepunt; wij kregen de eerste twee afleveringen van Ducktales te zien. Als volwassene denk ik dat je automatisch vergelijkt met vroeger; ze zien er namelijk echt wel anders uit. Dat vond ik zelf wel even wennen; maar de kinderen vonden het direct geweldig! Er werd regelmatig hard gelachen in de zaal en ik weet uit ervaring dat de afleveringen best spannend kunnen zijn. De twee afleveringen die wij zagen waren leuk en de kinderen waren dan ook teleurgesteld dat het alweer afgelopen was. Maar wees gerust; vanaf dit weekend zijn ze dus op tv!! Ga jij ook kijken?!

Hier alvast een voorstukje!