Kinderfeestje; of je ze nu leuk vind of niet; ze horen erbij! Zelf vind ik dat je met een beetje goede voorbereiding er een heel leuk uitje van kunt maken! Vorig jaar, toen Alec 6 werd, gingen wij met zijn feestje naar de bioscoop.

6 tips om met je kind naar de bioscoop te gaan

 

De gastenlijst

Een kinderfeestje begint altijd met de gastenlijst. Hier begin ik wel al een tijdje van te voren mee; gewoon tussen neus en lippen door vragen wie er zouden mogen komen. Het is fijn als er steeds hetzelfde antwoord komt, dan weet je zeker dat het echt vriendjes en vriendinnetjes zijn hij op zijn feestje wil! Later meer tips over wie je uitnodigt voor het kinderfeestje.

Naar de bioscoop

Wat hadden wij een geluk vorig jaar; rond de tijd dat wij zijn feestje zouden houden was net de film ‘Minions’ uit. Hij had een keer gezien dat je bij Pathe een filmfeestje kon geven en dat wilde perse; naar de bioscoop om het feestje te vieren. Ik vond het wel een goed idee, wist ook niet zo goed wat ik anders met 5 jongens zou moeten doen.

Taart en cadeaus

Het kinderfeestje was op zaterdag, rond 13.00u. Thuis hebben we eerst de cadeaus uitgepakt en roomsoesje gegeten. Grappig; blijkbaar lusten niet alle kinderen die, sommige hadden liever een LIGA. Ok ūüėČ Daarna mochten ze nog even buiten spelen voordat wij naar de bioscoop gingen. We waren met 2 auto’s en er ging nog 1 andere moeder mee. Dat is wel fijn; je moet sowieso met zn twee√ęn zijn.

In de bioscoop

Daarna op naar de bioscoop, waar ze allemaal een box kregen. Hier zat een pakje drinken, een zakje popcorn en een zakje snoep in. Ideaal; het is natuurlijk anders geen doen om met die kinderen popcorn en drinken uit te kiezen.

Voordat de film begon mochten alle jarige naar beneden, waar ze voor iedereen een cadeautje van de bioscoop kregen. En heel de zaal ging zingen, leuk! Maar A. vond het ook wel weer spannend ;0

Wel opletten

De film was geweldig, daar hadden we natuurlijk gewoon geluk mee! Waar ik mij wel in vergist in heb, is dat je soms niet weet hoe ‘bang’ kinderen kunnen zijn voor films. De film was voor kinderen vanaf 6 en de meeste waren al 6. Toch zei de jongen die normaal de grootste mond heeft, halverwege dat hij de film eng vond en eigenlijk niet meer wilde kijken. Gelukkig heb ik hem gerust kunnen stellen.

Naar de McDonalds

Na het eten gingen we naar de McDonalds, waar ze de Minions in het Happy Meal hadden! Dubbel feest dus? Ik had van te voren gebeld om mijn bestelling door te geven, maar eigenlijk waren de kinderen gewoon lekker aan het spelen tot het eten er was. Ideaal! Voor mij was het echt een geslaagd feestje en voor de kinderen ook!

kinderfeest bioscoop