Films en de bioscoop, ik ben er gek op! Vroeger hadden Leo en ik ook een Pathe Unlimited Pas, we keken écht veel films! Nu gaat dat wat lastiger, maar een bezoekje naar de bioscoop is voor mij echt een uitje. Ook met de kinderen! Graag geef je ik je wat tips!

1 Er is geen ideale leeftijd

Zoals ik al zei; ik ben gek op films! Mijn oudste was 2,5 toen hij voor het eerst naar de film ging, naar een Kabouter Plop film! Mijn jongste was zelfs nog iets jonger, net 2 denk ik. Of dit te vroeg is, dat kun je alleen zelf bepalen. Dat is gewoon heel verschillend, ook per kind. Als je kindje overal bang voor is, dan is het misschien niet zo verstandig. Je kunt ook voor een speciale kindervoorstelling kiezen; waar het ligt niet helemaal uit en het geluid zachter staat.
Tip; toch liever niet naar de bioscoop? Via Pathe Thuis huur je makkelijk en snel de nieuwste films!

2 Weet welke film je kijkt

De film is natuurlijk ook heel erg belangrijk! Als je dochtertje net 2 jaar is, dan zal het de nieuwste Tinkebell film misschien nog niet zo leuk vinden. Is je jongste dochtertje net 2 en je oudste 4, dan gaat de jongste misschien wel gewoon mee. Kinderen met een oudere broer of zus zijn dit meestal wel gewend.
Vaak is het handig om een film te kiezen waar ze de hoofdrolspelers al kijken, dan zijn ze eerder gewend. Zo had je de Nijntje film, maar ook Kabouter Plop en Pieter Post zijn hele herkenbare films voor kinderen. Bij Kinepolis hebben ze ook de kleuterbioscoop.

Tip; bekijk de trailer regelmatig; zodat ze alvast zin in de film krijgen! Mijn kinderen vinden alles leuker als ze al een beetje weten wat ze kunnen verwachten en de film wordt voor hen veel leuker als ze de trailer goed kennen!

3 Kies het juiste tijdstip

De bioscoop is een hele belevenis voor kinderen én je wilt dat ze stil blijven zitten. Zelf kies ik er daarom altijd voor om lekker vroeg in de ochtend te gaan, rond half 10, 10 uur. De kinderen zijn dan nog op hun best en het is nog lekker rustig in de bioscoop. Vaak zitten er dan alleen andere ouders met kinderen in de zaal. Als er dan even heibel is, dan begrijpen zij dit heel goed. Slaapt je kindje nog, dan kun je ook in de middag gaan, na het middagslaapje. Het is dan vaak wel wat drukker in de bioscoop.

4 Kies een goede plek

Zelf koop ik mijn kaartjes altijd vooraf, via de Pathe app. Heerlijk, want je hoeft niet meer een half uur van te voren aanwezig te zijn én je kunt zelf je plaatsen uitkiezen. De app kiest standaard de middelste stoelen uit; wat in principe de beste stoelen zijn. Maar niet met kinderen! Ik wil graag aan de zijkant zitten, zodat ik er makkelijk uit kan! Mijn favoriete stoelen zijn de stoelen voor de rolstoelplekken. Hier zit meestal niemand; dat scheelt weer wat mensen die ze lastig kunnen vallen 🙂

5 Op schoot of een stoelverhoger

R. is inmiddels 4 en vind het harde geluid van de bioscoop in het begin altijd nog wel spannend. Daarom neem ik hem in het begin altijd op schoot, dan kan hij wennen! Verder neem ik een stoelverhoger voor die jongens; dan zien ze het gewoon beter.

6 Genieten

Verder is het gewoon genieten in de bioscoop! Ze kiezen vaak wat snoepjes of popcorn; dat hoort bij het uitje. Natuurlijk zijn ze wel eens ongeduldig in de bioscoop, hoewel dit eigenlijk steeds minder is. Als ze even ongeduldig zijn, dan laat ik ze ook even op hun plek staan. Dan komt het mooi uit dat er niemand achter ons zit! En maak je niet teveel druk; vaak is het geluid zo hard dat de rest het niet door heeft als de kinderen even hun moment niet hebben. En het kan ook grappig zijn. Toen we Frozen voor de tweede keer in de bioscoop zagen (de sing-a-long) moest R. heeel hard huilen in het begin. Hij riep hartverscheurend ‘Nee Olaf mag niet weg!!” zo schattig! De vond de rest van het publiek ook, merkte je aan de reacties 🙂

Dank jij ook wel eens; waar ken ik die stem van?!

Bonus tip

Twijfel je toch, huur dan gewoon een leuke film en kijk hem thuis! Via Pathe Thuis huur je namelijk makkelijk en snel de nieuwste films! Sowieso is het goed om al een paar keer ‘een echte film’ gezien te hebben voordat je naar de bioscoop gaat. En dat doe je het makkelijkst hier.

Ga jij wel eens met de kids naar de bioscoop of juist niet? Ik ben benieuwd naar jouw ervaringen!