Ken je dat? Dat je een tv serie aan het kijken bent en dat je denkt; waar ken ik die stem toch van? Vooral met Nederlands ingesproken films en series heb ik hier last van; en vaak zijn het ook dezelfde stemmen! Ben jij benieuwd waar je ze van kent?

Wie zijn de Nederlandse stemmen van Buurman en Buurman

In de Nederlandse versie van de stop-motion animatieserie “Buurman en Buurman” worden de stemmen van de hoofdpersonages Buurman (A je to!) en Buurman (Nochcaj) ingesproken door de volgende Nederlandse stemartiesten:

 • Buurman (A je to!): Kees Prins
  Kees Prins, een bekende Nederlandse acteur, komiek en schrijver, is verantwoordelijk voor het inspreken van de Nederlandse stem van Buurman met de bekende uitroep “A je to!” (Tsjechisch voor “En dat is het!”). Hij geeft Buurman een grappig en onhandig karakter met zijn stemwerk.
 • Buurman (Nochcaj): Siem van Leeuwen
  Siem van Leeuwen, een jonge Nederlandse stemacteur, spreekt de Nederlandse stem in van de andere Buurman met de achterwaartse naam “Nochcaj”. Hij brengt het ondeugende en enthousiaste karakter van Buurman tot leven met zijn stem.

De Nederlandse stemmen van Angry Birds

In de Nederlandse versie van de animatiefilm “Angry Birds” uit 2016 werden de stemmen van de hoofdpersonages ingesproken door de volgende Nederlandse stemartiesten:

 • Red – Ruben van der Meer: Ruben van der Meer, een bekende Nederlandse acteur en komiek, heeft zijn stem geleend aan het hoofdpersonage Red. Zijn stemwerk bracht de sarcastische en chagrijnige persoonlijkheid van Red tot leven in de Nederlandse versie van de film.
 • Chuck – Enzo Knol: Enzo Knol, een populaire Nederlandse YouTuber en persoonlijkheid, heeft de stem van het energieke personage Chuck ingesproken. Zijn levendige stem en enthousiaste interpretatie gaven Chuck een dynamische en grappige uitstraling.
 • Bomb – Murth Mossel: Murth Mossel, een Nederlandse acteur en cabaretier, heeft zijn stem gegeven aan het personage Bomb. Zijn stemwerk bracht de explosieve en onvoorspelbare aard van Bomb tot leven in de Nederlandse versie van de film.
 • Mighty Eagle – Tygo Gernandt: Tygo Gernandt, een veelzijdige Nederlandse acteur, heeft de stem van Mighty Eagle ingesproken. Zijn krachtige stem en stoïcijnse interpretatie gaven Mighty Eagle een imposante en mysterieuze uitstraling.

De Nederlandse stemmen van Minions

 • De Minions: De stemmen van de Minions werden ingesproken door Sergio Hasselbaink, Murth Mossel en Howard Komproe. Deze drie Nederlandse komieken werkten samen om de unieke, klankrijke en grappige stemmen van de Minions te creëren in de Nederlandse versie van de film.
 • Gru: De Nederlandse stem van Gru, het hoofdpersonage in “Minions” en “Despicable Me” films, werd ingesproken door Jon van Eerd. Jon van Eerd is een bekende Nederlandse acteur en komiek die Gru’s kenmerkende stemgeluid en humoristische timing heeft gebracht naar het Nederlandse publiek.
 • Scarlet Overkill: De schurkachtige Scarlet Overkill werd van een Nederlandse stem voorzien door Marjolein Algera. Marjolein Algera is een ervaren stemactrice die bekend staat om haar veelzijdigheid en heeft Scarlet Overkill’s gevaarlijke en charismatische persoonlijkheid tot leven gebracht in de Nederlandse versie van de film.

De Nederlandse stemmen van de Frozen films

 • Elsa: Willemijn Verkaik
  Willemijn Verkaik heeft haar stem geleend aan het personage Elsa, de oudere zus met ijzige krachten. Ze heeft zowel in “Frozen” als in “Frozen 2” de Nederlandse stem van Elsa ingesproken. Haar krachtige stem en emotionele vertolking hebben Elsa tot leven gebracht in de Nederlandse versies van de films.
 • Anna: Noortje Herlaar
  Noortje Herlaar heeft de Nederlandse stem van Anna ingesproken in zowel “Frozen” als “Frozen 2”. Haar levendige en expressieve stem heeft bijgedragen aan de speelsheid en vastberadenheid van Anna, de jongere zus van Elsa. Noortje is ook de Nederlandse stem van Barbie in Toy Story 3 en van Mary Poppins in  de film Mary Poppins Returns.
 • Kristoff: Benja Bruijning
  Benja Bruijning heeft zijn stem geleend aan het personage Kristoff, de stoere bergbeklimmer en liefdesinteresse van Anna. Hij heeft de Nederlandse stem van Kristoff ingesproken in zowel “Frozen” als “Frozen 2”.
 • Olaf: Carlo Boszhard
  Carlo Boszhard, een bekende Nederlandse presentator en stemartiest, heeft zijn stem gegeven aan Olaf, de grappige en vriendelijke sneeuwpop. Hij heeft de Nederlandse stem van Olaf ingesproken in zowel “Frozen” als “Frozen 2”. Zijn komische timing en levendige stem hebben bijgedragen aan het karakter van Olaf.

De Nederlandse stemmen van Pokémon

In de Nederlandse versie van de animatieserie “Pokémon” worden de stemmen van de verschillende personages ingesproken door een team van Nederlandse stemartiesten. Hier zijn enkele van de belangrijkste personages en hun Nederlandse stemacteurs:

 • Ash Ketchum: Christa Lips Christa Lips leent haar stem aan Ash Ketchum, de hoofdrolspeler van de serie. Ze heeft Ash al vele seizoenen ingesproken en geeft hem een energieke en avontuurlijke stem.
 • Pikachu: Ikue Otani (originele Japanse stem behouden) De iconische stem van Pikachu is dezelfde in de Nederlandse versie als in de originele Japanse versie, ingesproken door Ikue Otani. Pikachu spreekt zijn naam uit met de bekende schattige en herkenbare stem.
 • Team Rocket (Jessie, James, Meowth): Hilde de Mildt, Paul Disbergen, Bas Keijzer Het komische trio Team Rocket, bestaande uit Jessie, James en Meowth, wordt in de Nederlandse versie ingesproken door respectievelijk Hilde de Mildt, Paul Disbergen en Bas Keijzer. Ze brengen de grappige en soms stuntelige persoonlijkheden van deze schurken tot leven.
 • Brock: Fred Meijer Fred Meijer leent zijn stem aan Brock, de vriendelijke en behulpzame metgezel van Ash. Hij geeft Brock een kalme en vriendelijke uitstraling.
 • Misty: Marlies Somers Marlies Somers spreekt de stem van Misty in, een van de originele reisgenoten van Ash. Ze geeft Misty een energieke en pittige persoonlijkheid.

De Nederlandse stemmen van Paw Patrol

 • Ryder: Hero Muller
  Hero Muller is verantwoordelijk voor het inspreken van de Nederlandse stem van Ryder, de 10-jarige leider van de Paw Patrol-puppy’s. Met zijn kalme en bemoedigende stem geeft Hero Muller gestalte aan dit belangrijke personage.
 • Marshall: Nurlaila Karim
  Nurlaila Karim leent haar stem aan Marshall, de dappere brandweerpup van de Paw Patrol. Met haar energieke en speelse stem brengt ze Marshall tot leven in de Nederlandse versie van de serie.
 • Chase: Florus van Rooijen
  Florus van Rooijen is verantwoordelijk voor het inspreken van de Nederlandse stem van Chase, de politiepup en een van de belangrijkste leden van de Paw Patrol. Hij geeft Chase een stoere en vastberaden stem.
 • Rubble: Fred Meijer
  Fred Meijer is de Nederlandse stem van Rubble, de grappige en dappere bouwpup van de Paw Patrol. Met zijn levendige en humoristische stem geeft hij Rubble zijn karakteristieke geluid.
 • Rocky: Dieter Jansen
  Dieter Jansen leent zijn stem aan Rocky, de groene recyclingpup van de Paw Patrol. Met zijn rustige en slimme stem geeft hij Rocky een kalme uitstraling in de Nederlandse versie van de serie.
 • Zuma: Sander van der Poel
  Sander van der Poel is verantwoordelijk voor het inspreken van de Nederlandse stem van Zuma, de waterreddingspup van de Paw Patrol. Met zijn levendige en avontuurlijke stem geeft hij Zuma zijn unieke persoonlijkheid.

Wie zijn de Nederlandse stemmen van de serie SpongeBob SquarePants

In de Nederlandse versie van de animatieserie “SpongeBob SquarePants” worden de stemmen van de verschillende personages ingesproken door Nederlandse stemartiesten. Hier zijn enkele van de belangrijkste personages en hun Nederlandse stemacteurs:

 • SpongeBob SquarePants: Lex Passchier
  Lex Passchier leent zijn stem aan het hoofdpersonage SpongeBob SquarePants. Hij brengt de kenmerkende hoge stem en het vrolijke karakter van SpongeBob tot leven in de Nederlandse versie.
 • Patrick Star: Fred Meijer
  Fred Meijer spreekt de stem in van Patrick Star, de beste vriend van SpongeBob. Hij geeft Patrick een zachte en komische stem, passend bij zijn grappige en soms wat onhandige persoonlijkheid.
 • Octo Tentakel: Sander de Heer
  Sander de Heer leent zijn stem aan Octo Tentakel, de norse buurman van SpongeBob. Hij geeft Octo’s karakteristieke chagrijnige en sarcastische stemgeluid in de Nederlandse versie.
 • Meneer Krabs: Ger Smit (eerste Nederlandse stem), Hero Muller (huidige Nederlandse stem)
  Ger Smit was de oorspronkelijke Nederlandse stem van Meneer Krabs. Na zijn overlijden heeft Hero Muller de rol overgenomen. Beide stemacteurs hebben Meneer Krabs’ hebzuchtige en schorre stem tot leven gebracht in de Nederlandse versie.
 • Sandy Cheeks: Peggy Vrijens
  Peggy Vrijens spreekt de stem in van Sandy Cheeks, de eekhoorn die onder water leeft in een duikpak. Ze geeft Sandy’s karakter een energieke en vrolijke stem in de Nederlandse versie.