Het is weer aftellen naar de zomervakantie; een fijn vooruitzicht! Wij gaan dit jaar een weekje naar Luxemburg, in Domaine La Sapiniere, Diekirch om precies te zijn. Ik heb al wat onderzoek gedaan naar wat wij daar kunnen doen; lees je mee?

Naar Diekirch

Ons Roompot park Domaine La Sapiniere ligt in Diekirch,  dus we beginnen de vakantie natuurlijk door de stad Diekirch zelf te verkennen. Wandelen door de pittoreske straatjes en naar Nationaal Museum van de Militaire Geschiedenis. Hier kunnen tieners meer te weten komen over de rijke militaire geschiedenis van het land. Er is ook een Diekirch Brouwerij, al weet ik niet of da een goed uitje is met twee tieners die nog geen alcohol mogen.

Naar Vianden

Ook de stad Vianden staat op onze lijst. Dit is een prachtige stad, gelegen aan de oevers van de rivier de Our. Het hoogtepunt van Vianden is het indrukwekkende Vianden-kasteel, een middeleeuws meesterwerk dat boven de stad uittorent. Verken de vele kamers, gangen en torens van het kasteel en geniet van het adembenemende uitzicht over de stad en de omliggende natuur.

Naar  Luxemburg-Stad

Een bezoek aan Luxemburg-Stad mag natuurlijk niet ontbreken tijdens onze vakantie. De hoofdstad van Luxemburg biedt talloze attracties en activiteiten voor het hele gezin. Verken de historische oude stad, wandel over de Kazematten (ondergrondse vestingwerken) en bezoek de indrukwekkende Kathedraal van Luxemburg. Vergeet niet om een ontspannen wandeling te maken langs de Chemin de la Corniche, ook wel “de mooiste balkon van Europa” genoemd, vanwaar je een prachtig uitzicht hebt op de vallei van de Alzette-rivier.

Naar Trier, Duitsland

We denken er ook over na om een dagje naar de nabijgelegen stad Trier te gaan, net over de grens in Duitsland. Trier is een van de oudste steden van Duitsland en staat bekend om zijn goed bewaarde Romeinse bouwwerken. Bezoek de imposante Porta Nigra, het amfitheater en de Dom van Trier. Tieners zullen gefascineerd zijn door de oude geschiedenis en architectuur van deze stad.

Naar Echternach en Müllerthal

We gaan zeker ook naar Echternach, de oudste stad van Luxemburg, gelegen in de prachtige Müllerthal-regio. De smalle straatjes verkennen, de Basiliek van Sint Willibrord bezoeken en gewoon genieten van de charmante sfeer van deze historische stad!
Ook populair; de Müllerthal-regio verkennen. Dit gebied staat bekend als “Klein Zwitserland” vanwege zijn schilderachtige landschappen, betoverende bossen en indrukwekkende rotsformaties. Maak een wandeling over de populaire Müllerthal Trail, die je meeneemt langs pittoreske watervallen, smalle kloven en verborgen grotten. Het is een avontuurlijke en magische ervaring die jonge tieners zeker zal betoveren.

Naar Clervaux

Wij gaan ook een dag naar de stad Clervaux, gelegen in het hart van de Luxemburgse Ardennen. Deze charmante stad is beroemd om zijn prachtige kasteel, het Kasteel van Clervaux. Verken het kasteel en bewonder de rijke geschiedenis en kunstwerken die het herbergt. Mis de indrukwekkende tentoonstelling “The Family of Man” niet, een iconische fotocollectie samengesteld door Edward Steichen. Na het bezoek aan het kasteel kun je genieten van een ontspannen wandeling door de schilderachtige straatjes van Clervaux en een bezoek brengen aan de plaatselijke ambachtelijke winkels.

Verder nog te doen

Wij moeten natuurlijk nog goed uitzoeken wat wij verder gaan doen; een dagje winkelen staat ook op het programma. Misschien naar Winkelcentrum Massen of Winkelcentrum Nordstroos. Er zal in ieder geval genoeg te doen zijn; we houden jullie op de hoogte!