Als ik naar ons huis kijk, zie ik een plek vol potentieel. Het is een mooie hoekhuis uit 1998 en wij wonen er alweer bijna 20 jaar. Ohhh, terwijl ik dat zeg voel ik mij wel oud! Hoewel we twaalf jaar geleden al een grote renovatie hebben uitgevoerd met een nieuwe badkamer en keuken, zijn er nog enkele klusjes en verbeteringen die dringend moeten worden aangepakt. Van het vernieuwen van de beneden-wc tot het overwegen van een airconditioningsysteem, hier zijn de projecten die we nog willen realiseren:

Een vernieuwde beneden-wc

Hoewel we twaalf jaar geleden de badkamer en keuken hebben aangepakt, hebben we destijds de beneden-wc overgeslagen. Nu merken we echter dat deze ruimte ook dringend een make-over nodig heeft. Het is tijd om die oude wc-pot en wastafel te vervangen en een frisse en moderne uitstraling aan deze belangrijke ruimte te geven.

Trap bekleding: een nieuwe look en veiligheid

Onze trap heeft in de loop der jaren behoorlijk wat slijtage opgelopen. Jaren geleden hebben wij hem heel beschilderd; in het grijs en blauw. Heel hip vonden wij, maar inmiddels zij wij er wel klaar mee. Het bekleden van de trap met nieuwe materialen zal niet alleen zorgen voor een frisse uitstraling, maar ook voor extra veiligheid en geluidsisolatie in huis. We kunnen nu kiezen uit verschillende materialen en stijlen om de trap een geheel nieuwe look te geven en de komende tijd ga ik dit zeker onderzoeken.

Nieuwe schuifpui met een vliegenhor

Een schuifpui kan de connectie tussen onze binnenruimte en de tuin versterken. We willen graag een nieuwe schuifpui installeren, omdat die van ons gewoon versleten is. Er zitten brandvlekjes in, nog van de vorige bewoners. Dus kun je nagaan hoe lang dat al is! Ook gaat hij heel zwaar open, de lagers (ofzo?) zullen wel versleten zijn. Ook hebben wij nu geen hor; en dat wordt ook een vereiste met de nieuwe schuipui. Een vliegenhor om insecten buiten te houden terwijl we genieten van een briesje op warme zomerdagen. Een nieuwe schuifpui zal niet alleen de functionaliteit van ons huis verbeteren, maar het zal ook nog beter isoleren.

Kunststof kozijnen

Om ons huis energiezuiniger en onderhoudsarm te maken, willen we overstappen op kunststof kozijnen. Deze kozijnen bieden uitstekende isolatie en vereisen weinig onderhoud. Dit zal resulteren in lagere energiekosten en minder tijd besteed aan schilderen en reparaties. Op de bovenverdieping hebben wij ze al, maar nu willen wij ze ook nog bededen. De kozijnen van ons huis rotten namelijk gewoon heel snel, zo zonde!

Een nieuwe bank

Onze woonkamer is een centrale plek in huis, waar we tijd doorbrengen met ontspannen en samenzijn met familie en vrienden. Belangrijk dus, maar op de een of andere manier hebben wij altijd pech met onze bank! Zie hier een van onze grootste miskopen én ook de bank die wij daarna kochten valt tegen. Die is alweer 7 jaar oud, maar de kussens zijn gewoon helemaal uit vorm, het zit gewoon niet meer lekker. Het is tijd om onze oude bank te vervangen door een nieuwe, comfortabele bank die ons dagelijks comfort verbetert en tegelijkertijd een stijlvolle uitstraling geeft aan de ruimte.

Een nieuwe indeling

Om een frisse en vernieuwde uitstraling te creëren in onze woonkamer, overwegen we een herindeling van de ruimte. Zoals het nu staat, daar zijn we gewoon niet helemaal happy mee, maar voor ons gevoel hebben wij niet veel andere opties voor de indeling. Dus we denken er over na om hier hulp voor in te schaken, zodat wij optimaal kunnen genieten van deze belangrijke leefruimte.

Een hoogslaper

Onze jongste zoon heeft een kamer waar we de ruimte beter willen benutten. Een hoogslaper kan een geweldige oplossing zijn, omdat het niet alleen een comfortabele slaapplaats biedt, maar ook extra ruimte creëert om te spelen en te studeren onder het bed. Hij heeft een stoere zwarte hoogslaper gezien én hij is bijna jarig. Als dat geen mooi cadeau is!

Schilderen van de schuur

We hebben een soort van inpandig schuurtje, aan het huis vast. Dat is een van de weinige dingen die wij nog moeten verfen; en dat staat dus ook op de lijst. Dit zal niet alleen de levensduur van het tuinhuisje verlengen door bescherming tegen weersinvloeden, maar ook een frisse uitstraling geven aan onze tuin.

Een nieuw tuinhuisje

Vroeger hadden wij een tuinhuisje in de tuin staan. Maar die stond op instorten en we vonden hem ook echt lelijk. Dus we hebben hem weggehaald en er niets meer voor gebouwd. En die ruimte kunnen wij toch ook wel weer gebruiken. Een nieuw tuinhuisje biedt de mogelijkheid om een op maat gemaakte opslagruimte te creëren en extra functionaliteit toe te voegen aan onze tuin. Dit kan dienen als een plek voor hobby’s, tuinieren of als een extra buitenruimte om van te genieten.

Nieuwe raambekleding voor privacy en stijl

Het is tijd om onze raambekleding een upgrade te geven. Nieuwe gordijnen, jaloezieën of andere raamdecoratieopties kunnen zorgen voor meer privacy, de lichtinval reguleren en een nieuwe stijl toevoegen aan onze kamers. Door te kiezen voor raambekleding die past bij de uitstraling van ons interieur, kunnen we een harmonieus en stijlvol geheel creëren.

Airco: een kwestie van comfort

Nu de temperaturen in de zomer steeds hoger worden, stellen we onszelf de vraag of het installeren van een airconditioningsysteem de moeite waard is. Hoewel we momenteel een plafondventilator hebben, kan een airco zorgen voor een aangenamere leefomgeving tijdens warme maanden. Het biedt verkoeling en comfort, vooral op hete dagen. We moeten de kosten en baten afwegen om een weloverwogen beslissing te nemen.

Aan de slag

Door het aanpakken van deze klusjes en verbeteringen in ons huis, zijn we vastbesloten om een comfortabele en aantrekkelijke leefomgeving te creëren die past bij onze behoeften en persoonlijke stijl. Hoewel er nog werk aan de winkel is, hebben we een duidelijk plan voor ogen en zijn we enthousiast over de transformatie die voor ons ligt.