Verwarmingssystemen spelen een cruciale rol in ons huiselijk comfort, maar traditionele vloerverwarming brengt vaak de uitdaging met zich mee om de vloer open te breken. Gelukkig is er nu een oplossing die geen concessies doet aan de schoonheid van je vloer. Met de revolutionaire SpeeTile van WARP Systems kun je je verwarmingssysteem verduurzamen zonder ingrijpende renovaties. Dit veelzijdige systeem kan in de muur of het plafond worden geïnstalleerd en biedt niet alleen verwarming, maar ook koeling. Laten we eens kijken naar de kenmerken en voordelen van deze baanbrekende technologie.

Een gemakkelijke installatie

Bij het installeren van traditionele vloerverwarming ontstaan er vaak uitdagingen die een impact hebben op je mooie vloer. Denk aan puin, stof en de beperkingen van maximale opbouwhoogtes door plinten en deuren. WARP Systems heeft zich ten doel gesteld om de dunste, lichtste en meest gebruiksvriendelijke watergedragen vloerverwarming van Nederland te ontwikkelen, en met de SpeeTile hebben ze dit doel bereikt. Het systeem is ontworpen met het oog op eenvoudige installatie, zowel voor doe-het-zelvers als vakmensen. Hierdoor is het een veelzijdige oplossing geworden voor verwarming en koeling in elke kamer, kantoren, bedrijfshallen en zelfs (woon)boten.

Het natbouwsysteem

SpeeTile is een ‘natbouwsysteem’ dat gebruikmaakt van een natte laag om de buizen van het systeem te omhullen. Deze methode zorgt ervoor dat warmte en koeling efficiënt worden overgedragen aan de bouwmassa, wat resulteert in maximaal rendement. De SpeeTube verwarmingsbuizen bevinden zich direct onder het oppervlak en zijn snel op temperatuur. Dit betekent dat het systeem niet de hele dag door hoeft te draaien, wat energiebesparing oplevert en bijdraagt aan duurzaam wonen.

Gepatenteerde Klik-Breek-Schuifsysteem

Een van de meest opmerkelijke kenmerken van SpeeTile is het gepatenteerde klik-breek-schuifsysteem, dat ervoor zorgt dat het systeem altijd past, zelfs zonder dat er metingen nodig zijn. Het kan op verschillende soorten ondervloeren worden geplaatst, zelfs op (stabiele) houten vloeren. Met de SpeeTile 10, het dunste verwarmingssysteem met een dikte van slechts 15 mm, kan worden voldaan aan de behoeften van situaties met beperkte opbouwhoogte. Voor situaties waarin meer opbouwhoogte beschikbaar is, is er de SpeeTile 12, met een hoogte vanaf 35 mm.

Meer dan vloerverwarming

Naast de toepassing als vloerverwarming is SpeeTile ook zeer geschikt voor wand- en plafondverwarming. De matten waarin de verwarmingsbuizen worden geplaatst, kunnen gemakkelijk worden verwerkt in een stuclaag. Stucwerk kan eenvoudig door de matten worden gespoten en hecht stevig aan de ondergrond. Na uitharding fungeren de kunststof matten als wapening in het stucwerk, waardoor scheuren worden voorkomen. Bovendien biedt de SpeeTrace warmtedetectiesticker de mogelijkheid om in de wand of het plafond te boren zonder de buizen te beschadigen.

Bespaar energie en geld

Lage temperatuur watergedragen vloer-, wand- en plafondverwarmingssystemen zijn niet alleen toekomstbestendig, maar ook zuiniger dan traditionele radiatoren. Traditionele systemen hebben vaak meer tijd nodig om op te warmen, waardoor ze constant moeten draaien. Met de snelle opwarmtijd van SpeeTile is het systeem snel en gemakkelijk te regelen, waardoor nachtverlaging mogelijk is. Dankzij de gelijkmatige verdeling en het verwarmen op lage temperaturen verbruikt SpeeTile veel minder energie om een ruimte snel op de gewenste temperatuur te brengen. Dit resulteert in aanzienlijke kostenbesparingen op jaarbasis en draagt bij aan een duurzamer milieu.

Geniet van een Duurzame en Efficiënte Verwarming

Met de innovatieve SpeeTile van WARP Systems is het mogelijk om je huis te verwarmen en koelen zonder ingrijpende renovaties en zonder de prachtige vloer te beschadigen. Of het nu gaat om vloerverwarming, wandverwarming of plafondverwarming, SpeeTile biedt een praktische en innovatieve oplossing voor elk type ruimte. Door te kiezen voor dit toekomstbestendige en energiezuinige systeem draag je niet alleen bij aan een groenere leefomgeving, maar bespaar je ook geld op je energierekening. Ontdek vandaag nog de mogelijkheden van SpeeTile en geniet van comfortabele en duurzame verwarming en koeling in je huis.

Kijk voor meer informatie op warp-systems.nl