Als je wel eens in een Disneyland Parijs hotel bent geweest, bijvoorbeeld New Port Bay of Cheyenne, kun je gebruik maken van Magic Time. Zie het als een speciale traktatie voor zijn de gasten van de hotels. extra tijd! Dit exclusieve voordeel biedt bezoekers de mogelijkheid om vóór de officiële openingstijden van het park toegang te krijgen tot bepaalde attracties en gebieden. Maar of dit echt zo magisch is, dat vertellen wij je graag.

Wat is Magic Time in Disneyland Parijs

Magic Time is een extraatje dat beschikbaar is voor gasten die officiële Disneyland Parijs hotels blijven. Het biedt je de kans om het park binnen te gaan voordat het voor het grote publiek opent. De Magic Time is een uur eerder; dus je kunt om half 9 in plaats van half 10 naar binnen.
Maar let op; tijdens Magic Time in Disneyland Parijs zijn niet alle attracties en gebieden geopend. Het aanbod kan variëren, afhankelijk van het park en de dag van de week. Over het algemeen zijn er echter enkele populaire attracties en gebieden die toegankelijk zijn tijdens Magic Time.

Wat is er geopend tijdens Magic Time

Tijdens Magic Time in Disneyland Parijs zijn niet alle attracties en gebieden geopend. Het aanbod kan variëren, afhankelijk van het park en de dag van de week. Over het algemeen zijn er echter enkele populaire attracties en gebieden die toegankelijk zijn tijdens Magic Time. Enkele voorbeelden zijn:

 • Fantasyland: In Fantasyland kun je vaak attracties zoals Peter Pan’s Flight, Dumbo the Flying Elephant alvast bezoeken.
 • Discoveryland: In Discoveryland kun je bijvoorbeeld genieten van attracties zoals Buzz Lightyear Laser Blast en Hyperspace Mountain.
 • Adventureland: Hier kunnen attracties zoals Pirates of the Caribbean open zijn voor Magic Time.
 • Frontierland: Meestal zijn attracties zoals Big Thunder Mountain en Phantom Manor open.
 • Disney Studio’s: Ratatouille: The Adventure, Crush’s Coaster, Toy Story Playland

Bij welke hotels krijg je Magic Time

Disneyland Hotel, Hotel New York – The Art of Marvel, Newport Bay Club, Sequoia Lodge, Hotel Cheyenne, Hotel Santa Fe. Disney’s Davy Crockett Ranch is geen hotel, maar wel een officieel park, dus bezoekers van dit park krijgen ook de Magic Time.

Redenen om Magic Time te gebruiken

 • Vroege toegang tot populaire attracties: Een van de grootste voordelen van Magic Time is dat je als gast de kans krijgt om enkele van de populairste attracties in Disneyland Parijs te ervaren zonder de lange wachtrijen. Door vroeg in het park te zijn, kun je direct naar je favoriete attractie gaan en er als een van de eersten van genieten.
 • Betoverende sfeer: Disneyland Parijs is magisch op elk moment, maar tijdens Magic Time heeft het park een extra charme. Het is rustiger en minder druk, waardoor je de gelegenheid hebt om de prachtige details van de omgeving te bewonderen en de sprookjesachtige sfeer volledig in je op te nemen. Het is gewoon heerlijk om naar binnen te mogen als het nog relatief rustig is.
 • Fotomomenten zonder menigte: Als je graag foto’s maakt, biedt Magic Time je de perfecte gelegenheid om iconische locaties en personages vast te leggen zonder de drukte van andere bezoekers. Je kunt unieke en onvergetelijke foto’s maken met het kasteel van Doornroosje als achtergrond of je favoriete Disney-figuren ontmoeten zonder dat er lange rijen staan.

Wij vroegen andere mensen wat ze er van vonden en kregen deze tips;

 • rennen naar Crush Coaster of Spiderman Web adventure (in de studio’s) of Peter Pan en Big Thunder Mountain in het park!
 • ontbijtje halen en in de rij staan van het Prinsessen paviljoen
 • Even iets snacken (krentenbol ofzo), Magic time gebruiken en rond half 11 wat uitgebreider eten, zodat je lunch over kan slaan.
 • Het grote voordeel is dat je soms gewoon door kunt lopen; bij Spider Man Web moesten wij zelfs een verkorte route lopen.
 • een foto maken voor het kasteel (waar niemand anders op staat)
 • Meestal staat er ook wel een Disney figuur waar je mee op de foto kan. Ga gelijk in de rij staan; dit scheelt echt een hoop tijd!!

Redenen om geen gebruik te maken van Magic Time

 • Vroege ochtenden: Magic Time betekent dat je vroeg uit bed moet en klaar moet zijn om het park binnen te gaan voordat het opent. Als je geen ochtendpersoon bent of liever wat extra slaap krijgt tijdens je vakantie, kan dit vroege tijdstip een nadeel zijn.
 • Beperkte beschikbaarheid: Magic Time is alleen beschikbaar voor gasten die in bepaalde Disney Hotels verblijven. Als je ervoor kiest om buiten het resort te verblijven of in een ander hotel, kun je geen gebruik maken van dit voordeel. Dit kan een teleurstelling zijn als je graag wilt profiteren van de exclusieve toegang.
 • Minder flexibiliteit bij het ontbijt: Omdat je vroeg in het park moet zijn voor Magic Time, kan het betekenen dat je minder flexibiliteit hebt bij het ontbijt. Het kan nodig zijn om eerder op te staan en snel een ontbijt te nemen voordat je het park betreedt. Als je graag rustig wilt genieten van een uitgebreid ontbijt, kan dit een nadeel zijn.

Zo profiteer je het meeste van Magic Time in Disneyland Parijs

Ok, dus of je de Magic Time wilt gebruiken; dat ligt eigenlijk aan jouw eigen wensen. Als je niet zo vaak komt of gewoon alles uit jouw bezoek wilt halen, dan wegen de voordelen van Magic Time vaak zwaarder! Denk ook eens aan deze tips;

 1. Plan je route: Voordat je het park betreedt, is het handig om een plan te hebben van welke attracties je als eerste wilt bezoeken tijdens Magic Time. Maak een lijst van je topkeuzes en bekijk de plattegrond van het park om een efficiënte route te plannen. Op die manier maximaliseer je je tijd en vermijd je onnodige omwegen.
 2. Geniet van de kleine details: Magic Time biedt je de gelegenheid om rustig door het park te wandelen en te genieten van de prachtige details en thematisering. Let op de verborgen Mickey’s, de architectuur van de gebouwen en de algehele sfeer van elk land. Het zijn de kleine details die Disneyland Parijs zo speciaal maken, dus neem de tijd om ze op te merken.
 3. Ontmoet Disney-figuren: Tijdens Magic Time zijn de wachtrijen voor meet-and-greets met Disney-figuren meestal korter. Maak gebruik van deze gelegenheid om je favoriete personages te ontmoeten en foto’s met ze te maken. Houd er wel rekening mee dat sommige populaire figuren nog steeds een wachtrij kunnen hebben, dus wees op tijd om teleurstelling te voorkomen.
 4. Bezoek exclusieve winkels: Tijdens Magic Time zijn sommige winkels in Disneyland Parijs al open. Dit is een geweldige kans om souvenirs te kopen zonder de drukte van de rest van de dag. Neem de tijd om rustig door de winkels te struinen en unieke Disney-merchandise te ontdekken.
 5. Maak gebruik van de extra tijd: Magic Time geeft je waardevolle extra tijd in het park, dus maak er gebruik van! Loop op je gemak door de straten, bewonder de iconische bezienswaardigheden en geniet van de magische sfeer zonder je te hoeven haasten. Het is een kans om het park op een meer ontspannen manier te ervaren.

Met deze tips in gedachten ben je goed voorbereid om het meeste uit je Magic Time-ervaring in Disneyland Parijs te halen. Geniet van de extra magie en creëer herinneringen die een leven lang meegaan!