Onlangs heb ik, samen met onze 13 jarige zoon, een minicruise naar Newcastle geboekt met DFDS. Wij wilden samen een weekendje weg en zijn gek op Engeland. Deze mini cruise leek ons wel wat en ik vertel je er graag over!

Met de boot

Vanaf het moment dat we aan boord stapten van de DFDS-ferry, werden we omringd door een vriendelijk en behulpzaam personeel. Onze hut was schoon, comfortabel en ondanks het compacte formaat was er genoeg ruimte voor ons twee. Het is een grote boot, of moeten wij schip zeggen. Het uitzicht op de Noordzee was adembenemend, vooral bij zonsopgang en zonsondergang. De overtocht was rustig en we hadden geluk met goed weer, wat de hele ervaring nog beter maakte.
Wij vertrokken rond 17u vanuit Ijmuiden en waren om 10u Nederlandse tijd in Newcastle. Het is dus wel een flink tocht, maar gelukkig kun je jezelf vermaken op de boot tijdens de tocht!

Entertainment aan boord

Er zijn verschillende eetgelegenheden, een bioscoop en zelfs een speelruimte voor kinderen. Die speelruimte hebben wij natuurlijk niet bekeken, maar het was er erg druk. Mijn zoon verheugde zich vooral op het entertainmentprogramma aan boord, er zou ook een gamehal zijn. Maar om eerlijk te zijn; dit viel allemaal erg tegen. De gamehal bestond uit 2 of 3 spellen, waarvan 1 ‘gokspel’, dus hier hadden wij helemaal niets aan. Wel zijn wij naar de film gefeest, maar dit mag echt geen bioscoop heten. Het is een kamer met gewone stoelen en een groot scherm. Het geluid was niet zo mooi en het zat ook niet lekker op de stoelen. En de nachos waren echt niet lekker! Het was dus eigenlijk gewoon een lange zit en zeker niet voor herhaling vatbaar.

Lekker uit eten

Wat wel goed geregeld was, was het buffet restaurant. Wij zijn hier ‘s avonds geweest en hebben echt heerlijk gegeten. Er was heel veel keus en het was ook gewoon lekker. Voor het ontbijt kozen wij ook voor het ontbijt buffet. Ook dit vond ik goed geregeld en de prijs-kwaliteit was ook gewoon netjes. Let wel even op wanneer je gaat; want het kan wel erg druk zijn! Voor het restaurant moet je een tijd reserveren en voor het ontbijt geven ze tijden als suggestie. Hou hier zeker rekening mee!

In Newcastle

Eenmaal in Newcastle, waren we verbaasd over de mix van historische en moderne bezienswaardigheden. Wat een mooie stadje! We kozen voor de Hop on Hop off bus, zodat we in ieder geval alles konden zien.
We bezochten de historische Newcastle Castle, genoten van het uitzicht op de iconische Tyne Bridge en wandelden gewoon lekker door de stad. Als lunch kozen we voor een English pub met een heerlijke pie. Echt lekker!
Ik moet echter zeggen dat de tijd aan wal beperkt was en dat we ons een beetje gehaast voelden om alles te zien wat we wilden. Eigenlijk had ik er wel een nachtje langer willen blijven.

 

 

Goed te weten

Echter, een puntje van kritiek is de beperkte mobiele dekking en wifi-connectiviteit aan boord. Het kan een goede gelegenheid zijn om te “ontkoppelen”, maar als je hier moeite mee hebt, dan is het goed om te weten. Zorg dus dat je voldoende offline activiteiten bij je hebt! Je kunt jouw bagage in dezelfde hut laten liggen tijdens de dagreis; dus neem gerust een dik boek mee!

Al met al was onze minicruise met DFDS naar Newcastle leuke ervaring dat we nooit zullen vergeten. Het was de perfecte combinatie van ontspanning, plezier en ontdekking voor zowel mijn zoon als voor mij. Ik zou het zeker aanraden aan andere ouders die op zoek zijn naar een bijzondere reiservaring met hun kinderen.