Een aantal jaren geleden heb ik een jaar abonnement op Disneyland Parijs gekregen, zo gaaf! Van mijn man, voor mijn verjaardag! Dit jaar zijn wij dus heel vaak naar Disneyland geweest en dat was genieten. We hebben alle periodes meegemaakt; voorjaar, zomer, kerst! En mijn favoriete periode? Dat was de Halloween periode in Disneyland. Ik vertel je heel graag waarom.

Disneyland in Halloween sfeer

De Halloween-periode in Disneyland Parijs vindt meestal plaats van eind september tot en met eind oktober. Het exacte begin- en einddatum kunnen echter variëren van jaar tot jaar. Wij gingen in de herfstvakantie; de laatste week van de Halloween periode. Het park was getransformeerd in een sprookjesachtig herfstlandschap met een vleugje magie en griezelig plezier.  Overal waar je keek, waren er pompoenen, spinnenwebben, en betoverende herfstkleuren. Het was alsof je een andere wereld betrad zodra je door de poorten van het park liep. Dat vind ik altijd zo knap; alles klopt, met veel aandacht voor details.

Disneyland Parijs Halloween

Pompen cupcake in Disneyland Parijs

De Disneyfiguren

Voor ons een van de hoogtepunten van een bezoek aan Disneyland; op de foto gaan met de Disney figuren. Dat maakte het zo extra leuk; in deze periode staan de schurken centraal! We gingen op de foto met Kapitein Haak, Jafar, Chester de Kat (uit Alice in Wonderland) en Jack Skellington (uit The Nightmare Before Christmas). Het leuke van de schurken; is dat ze zich ook allemaal een beetje als schurken gedragen; lekker ontdeugend! Kapitein Haak liep steeds achter ons aan en Jafar probeerde onze foto steeds ‘te verpesten’. Het moet toch heerlijk zijn om zo’n rol te spelen!

disney parijs halloween

Bijzondere ontmoeting met Maleficent

Ons meest bijzondere moment was met Maleficent. Ze is een van de meest iconische Disney-schurken en komt oorspronkelijk voor in de animatiefilm Doornroosje uit 1959. Maleficent is een boosaardige fee die de prinses Aurora vervloekt, waardoor ze in een diepe slaap valt die alleen kan worden verbroken door de kus van ware liefde.
Speciaal voor Halloween kon je met haar op de foto en zij is een van de weinige karakters die geen masker heeft. Lastig; want ze moet dus altijd in haar rol blijven; wat mensen ook zeggen! Toen wij aan de beurt waren, zeiden wij iets in het Nederlands tegen elkaar en tot onze grote verbazing zei zij in een schurkenstem: ‘oh, jullie zijn Nederlands? Dat is goed te weten. Hebben jullie Doornroosje al gezien? De jongens schrokken zich wild en schudden van ‘nee’. “Nou, als jullie haar zien, dan moeten jullie haar naar mij sturen!’ De jongens (en wij ook) waren diep onder de indruk van deze Nederlandse sprekende schurk! Echt geweldig!

Disneyland Parijs in Halloween sfeer

Halloween Parade

Een ander hoogtepunt van ons bezoek was de Halloween Parade. Mooi zoals altijd, met prachtig ontworpen praalwagens, kleurrijke kostuums en fantastische dansoptredens. Maar dit keer in de Halloween stijl; met schattige en spookachtige elementen, waardoor het leuk was voor mensen van alle leeftijden. Het was geweldig om favoriete Disney-personages te zien, zoals Mickey en Minnie Mouse, in hun speciale Halloween-outfits. En; bijzonder; Kwik, Kwek en Kwak in Halloween stijl!

Disney Illuminations: Halloween Edition

Een andere onvergetelijke ervaring was de avondshow, “Disney Illuminations: Halloween Edition”. De combinatie van verlichting, vuurwerk en speciale effecten was adembenemend. Het kasteel van Doornroosje werd omgetoverd tot een spookachtige locatie, terwijl bekende Disney-schurken zoals Maleficent en Ursula een indrukwekkende rol speelden. Het was een perfecte afsluiting van een magische dag.

Halloween shows

Er waren ook een aantal speciale shows voor deze periode;

  • Disney Villains Halloween Showtime: Deze show draait helemaal om de Disney-schurken. Geniet van een spectaculair optreden waarin de meest beruchte schurken uit het Disney-universum het podium betreden en hun slechterikenkunsten vertonen.
  • It’s Good to be Bad with the Disney Villains: In deze show nemen de Disney-schurken het voortouw en zorgen ze voor een onvergetelijk optreden vol humor en ondeugendheid. Bereid je voor op interactie met beroemde schurken zoals Maleficent, de Evil Queen, Jafar en nog veel meer.
  • Mickey’s Illusion Manor: Deze magische show vol mysterie en illusies neemt je mee naar een spookachtig herenhuis. Mickey en zijn vrienden komen oog in oog te staan met betoverende uitdagingen en brengen het publiek in vervoering met hun magische vaardigheden.

De attracties

En dan de attracties, want daar kom je natuurlijk ook voor. Maar eigenlijk zijn die het hele jaar door hetzelfde; dus niet in speciale Halloween stijl. Niet dat dit ze minder leuk maakt hoor!

  • Onze jongste houdt niet van achtbanen, maar van Disney des te meer! Zijn persoonlijke favoriet is Buzz Lightyear Laser Blast. Hier help je Buzz Lightyear in zijn intergalactische strijd tegen de kwaadaardige keizer Zurg. Je schiet met jouw laserpistool op doelwitten en verzamel punten in deze interactieve attractie vol plezier. Leuk voor jong en oud!
  • Mijn man en oudste zoon zijn gek op Big Thunder Mountain! Een wilde rit op deze beroemde mijntreinachtbaan, met scherpe bochten, snelle afdalingen en prachtige vergezichten over het wilde westen. Ze zijn er gek op!
  • En mijn persoonlijke favoriet; Space Mountain, of Hyper Space Mountain zoals hij sinds een paar jaar heet! Je wordt letterlijke afgeschoten en dat is zoooo fijn!

Mijn persoonlijke ervaring

Al met al was ons bezoek aan Disneyland Parijs tijdens het Halloween-seizoen een onvergetelijke ervaring en vond ik het de leukste periode. Het park overtrof mijn verwachtingen met zijn aankleding, entertainment, vriendelijk personeel en heerlijk eten. En de ondeugende Disney schurken maken er echt een feestje van! Als je op zoek bent naar een betoverende Halloween-ervaring, dan is Disneyland Parijs de perfecte bestemming.

Disneyland Parijs Halloween