Het klinkt zo ouderwets; dat is mijn hobby. Maar eigenlijk is het gewoon een ander benoeming van iets wat je heel leuk vind en regelmatig doet. Eigenlijk dus helemaal niet zo ouderwets.

Tijd

Wat altijd een probleem is bij mij met mijn hobby’s is dat ik mij daar eigenlijk gewoon geen tijd voor gun. Heb ik het dan zo druk vraag je je misschien af? Nee, niet eens. Maar ik moet mij er echt aan toe zetten om iets te gaan doen wat ik leuk vind en dus even tijd voor mijzelf te nemen.

Fotograferen

Sinds een tijdje heb ik een nieuwe hobby, fotograferen. Anderhalf jaar geleden heb ik ook een foto cursus gedaan, om gewoon eens te kijken wat er allemaal mogelijk is met je spiegelreflexcamera. Pfff, het klinkt zo makkelijk. Foto’s maken, maar dat valt echt nog wel eens tegen. Er zijn zoveel dingen waar je op moet letten en je moet ook snel zijn. Zeker met kinderen is dit echt nog een hele uitdaging. Maar ik merk wel aan mijzelf dat ik er steeds handiger in word. Al doende leert men, zeggen ze niet voor niks. Het heeft voor mij ook iets magisch, iets vast te leggen wat je soms niet eens zou opvallen.

Nieuwe camera

Ik gebruik al een hele tijd de camera van mijn lieve zus, maar heb nu besloten om toch er zelf een aan te schaffen. Maar jeetje zeg, dat valt nog niet mee. Er zijn zoveel verschillende soorten, in allerlei verschillende prijsklassen. En koop je echt een nieuwe of een mooie tweedehandse? Uiteindelijk heb ik toch gekozen om een nieuwe te kopen, omdat ik dan hoop dat ik hier weer heel wat jaartjes mee vooruit kan. Mijn keus is gevallen op de Canon EOS 1300d en ik kan niet wachten om hem uit te gaan proberen.