*** Psstt…. deze film kun je nu bekijken bij Disney+!*** Afgelopen week mocht ik namens Coole Ouders naar het hoofdkantoor van Disney om daar de voorvertoning van “Alice Through the Looking Glass” bekijken. Als echte Disney fan laat ik mij dit geen twee keer vragen, dat begrijp je wel! Ben je benieuwd naar wat ik van de film vond? Graag vertel ik je wat ik er van vond!

Over de film

Alice Through the Looking Glass is het vervolg op de populaire film Alice in Wonderland uit 2010 en betekent in het Nederlands ‘Alice door de spiegel’. En dat is er ook precies wat er met Alice gebeurd! De afgelopen jaren was ze kapitein van het schip ‘Wonder’, net  als haar vader was. Nu gaat ze terug naar Wonderland, door de spiegel dus. Ze is gehaald door de vlinder Absalom, omdat ze haar hulp nodig hebben. Ze moet Mad Matter redden. Hij wordt getergd doordat zijn familie er niet meer is. Hij kan het niet accepteren en is er van overtuigd dat zijn familie nog leeft. Als Alice zegt dat het onmogelijk is om ze terug te halen en zij hem dus niet geloofd, valt hij in een nog dieper gat.

Op zoek naar tijd

Daarom besluit Alice dat ze hem moet helpen en ze gaat naar Tijd, de man die verantwoordelijk is voor alle tijd in het land. Ze wil terug naar het verleden om de familie van Mad Hatter te redden, en hiervoor ‘leent’ Alice de Chronosphere, maar ook de Red Queen wil hiermee terug naar het verleden, uiteraard met hele andere bedoelingen.

Als Alice in het verleden komt, ontmoet ze haar vrienden en begrijpt ze beter wat er gebeurd is en waarom ze zo zijn. Tijd waarschuwt haar dat ze de tijd niet kan veranderen, maar daar laat ze zich natuurlijk niet door tegenhouden.  De vraag is of ze het op tijd van de Chronosphere red; zodat ze het weer goed kan maken met haar moeder.

Een feest om naar te kijken

Alice Through the Looking Glass is weer een feest om naar te kijken; aan elk detail is gedacht. Zo heeft Tijd een schitterende omgeving met allemaal handklokken, waarmee hij beslist wanneer het iemands tijd is geweest. Zijn hart is ook een klok en zijn volgelingen zijn allemaal kleine wezentjes, die hij seconden noemt. Samen vormen ze minuten en uren; lastig om uit te leggen, maar geweldig om te zien!

Ook zijn er veel grappige en cliche verwijzingen richting tijd in: die allemaal gewoon heel erg waar zijn. Tijd is iets heel kostbaars en je krijgt het nooit terug. Iets om nog eens bij stil te staan.

De cast

De film wordt natuurlijk compleet gemaakt door de cast. Alice wordt weer gespeeld  door Mia Wasikowska en Johnny Depp is met een prachtige rol als Mad Hatter. Anne Hathaway speelt de White Queen en haar zus de Red Queen wordt weer gespeeld door Helena Bonham Carter. Nieuw in deze cast is Sacha Baron Cohen; hij speelt Time in de film; ook op een heerlijke manier.

Conclusie

Om heel eerlijk te zijn heb ik het eerste deel nooit gekeken, erg he! Maar ik vond dit niet vervelend tijdens de film; er waren geen verwijzingen in waardoor ik dingen niet begreep. En mijn conclusie; wat een heerlijke film om naar te kijken…wat mij betreft zeker een aanrader! En het eerste deel ga ik ook snel kijken 😉