Als kinderen op school zitten dan begint vaak ook de volgende fasen; sporten! Meestal begint het met zwemles, maar naast zwemles (of nadat de diploma’s behaald zijn) is een andere sport natuurlijk ook leuk én belangrijk. Daarom zijn wij op zoek naar een sport voor A…. maar hellup! Lees hier over onze zoektocht naar leuke sporten voor kinderen.

Zwemles

Zoals gezegd; zwemles is natuurlijk een beetje een verplicht nummertje in Nederland. Volgens mij is het tegenwoordig een stuk moeilijker als vroeger; ik denk niet dat ik nu mijn A-diploma zou halen 🙁 A. vind zwemmen wel leuk, maar de zwemles vreselijk. Ik kan niet wachten tot hij zijn diploma heeft!

Schaken

Mijn man heeft tot een paar jaar geleden altijd op schaken gezeten, dus toen A. 5 was nam hij hem mee naar de schaakclub. ‘s Avonds, van half 7 tot half 8. Niet handig als je nog zo jong bent. Schaken vond hij wel leuk, maar omdat hij nog zo jong was moest hij altijd tegen kinderen die 3 of 4 jaar ouders was. Hij won dus nooit… en dat is blijkbaar niet zo leuk 😉 Daarbij wilde ik liever dat hij op een ‘echte’ sport ging, maar dat mag ik natuurlijk niet zeggen van mijn man haha. Mijn voorkeur ging wel uit naar een teamsport; ik denk ook dat hij dat nodig had. Hij heeft daarom maar 1 seizoen op schaken gezeten; hoewel hij schaken nog steeds heel leuk vind.

Taekwondo

In groep 1 had de juf al aangegeven dat A. wel iets assertiever zou mogen zijn en daarom dachten wij aan Taekwondo als sport. Dat is vanaf 4 jaar, dus we zijn ook een paar keer wezen kijken toen hij 4 was. Maar hij vond het niets; hij wilde écht niet. Een jaartje later zijn we nog een keer wezen kijken en toen vond hij het al een stuk leuker. Grappig detail; door A. zit mijn man nu ook op Taekwondo 🙂

Rugby

Een vriendje zit op rugby, dus toen er een open dag was gingen wij gezellig even kijken. A. deed ook mee en vond het ook best grappig. Toch denk ik niet dat deze sport iets voor hem is, omdat je elkaar echt aanraakt en het kan natuurlijk best een ruwe sport zijn. We hebben hem wel op de shortlist gezet hihi en het feit dat zijn vriendje er ook op zit, was natuurlijk ook een mooi pluspunt.

Basketbal

Stiekem hoop ik dat Alec voor basketbal kiest; ik wilde zelf namelijk vroeger altijd op basketbal! Maar bij ons in het dorp zat er geen club, dus het kon niet… 🙁  Daarom hebben wij thuis natuurlijk een basket staat en daar is hij regelmatig mee in de weer. Basketbal wordt gespeeld met een team van vijf spelers, waardoor kinderen kunnen leren samenwerken en dat is weer goed voor de sociale vaardigheden. Nog een positief punt van basketbal.
We zijn inmiddels 2 proeftrainingen geweest en het lijkt een leuke vereniging!

Breakdance

Nog een sport waar een vriendje op zit; breakdance! Ook dit vond hij heel erg leuk, dus dat is fijn. Voor mij is het allemaal wat minder handig; je mag namelijk niet bij de les zijn en de tijd is eigenlijk net te kort om iets te doen (of de afstand te groot haha). Ook de tijd kwam mij niet handig uit; waar je allemaal niet op moet letten he? Hij vond de proefles wel leuk, maar toen ik zei dat ik het niet zo handig vond, ging hij er niet tegen in.

Om een lang verhaal kort te maken; op taekwondo blijft hij nog wel even! Hij vind het leuk en het is goed voor zijn ontwikkeling. Maar de juf heeft aangeraden om ook op een team/ bal sport te gaan en dat vind ik ook wel een fijn idee. Op dit moment lijkt het basketbal te worden; we houden jullie op de hoogte 😉

Update: het is basketbal geworden!