Koken vind ik echt heel erg leuk om te doen en ook van een lekkere taart of cake bakken word ik heel blij. Wat ik wel heel vervelend vind is het bedenken wat we vanavond weer gaan eten. Waarom? Bij mij thuis zijn ze niet echt van het uitproberen van nieuwe recepten, iets wat ik dus wel kan waarderen. Elke dag aardappels, groente en vlees is voor mij niks. Daar is de rest van ons gezin helaas niet helemaal met mij eens.

Dilemma

Mijn zoon is 7 jaar oud en ik had gehoopt dat naar mate hij ouder zou worden, hij beter zou gaan eten. Niks is minder waar, avondeten gaat er gewoon bijna niet in bij hem. Brood en fruit is echt geen probleem. Maar groente, aardappelen en rijst: het gaat er gewoon niet in. Maar dat brengt mij elke dag weer met een dilemma, wat gaan we eten! Ik wil namelijk wel dat hij voldoende vitamines en mineralen binnen krijgt. Dat heeft een jongen in de groei tenslotte hard nodig en variatie is ook wel lekker.

Soep

Wat hij dan nog wel redelijk eet is soep. Maar ja, om nou elke dag soep te eten…. dat vind ik geen succes. In het weekend staat er wel vaak soep op het menu, ik vind dit ook een echt weekend gerecht. Verder eten wij ook een dag in het weekend lekker makkelijk, patatjes. Maar ja, dan blijven er nog 5 dagen in de week over waarin ik ook wel gezond wil eten.

Stiekem

Het wil nog wel eens gebeuren dat we bijvoorbeeld lasagne eten. Mijn dochter, man en ik vinden dit heerlijk. Zoonlief dus iets minder, maar zolang hij geen stukjes groente ziet gaat het goed. Wat ik dan doe, ik pureer de groente met de staafmixer helemaal fijn en glad en doe het dan door de lasagne saus heen. Hij proeft het niet en hij krijgt zo stiekem heel veel vitamines binnen. Met een ovenschotel doe ik dit soms ook, maar dat heeft hij sneller in de gaten. Wat ik ook nog wel een geprobeerd heb is pannenkoekjes ervan maken. Bijvoorbeeld spinazie pannenkoekjes en ook een keer pompoenpannenkoekjes. De spinaziepannenkoekjes waren echt geen succes, maar die met pompoen vonden ze wel lekker.

Een tijdje geleden kwam ik patat tegen gemaakt van pastinaak en wortel. De wortel patatjes vonden ze ook niet echt lekker, maar die van pastinaak wel. Deze zijn ook wit en zien er echt uit als patatjes. Deze zijn voor herhaling vatbaar!

Wat vinden jullie kinderen lekker om te eten? En hebben jullie tips… ze zijn meer dan welkom!