Zo een in keer in de twee maanden is het weer feest in huis; dan mogen de heren naar de kapper! Dit is niet sarcastisch bedoeld, ze zijn echt gek op de kapper, Marna in Nieuwerkerk ad IJssel om precies te zijn! En ik begrijp wel waarom!

In de mooie auto

A.R. en R.J. hadden allebei een lekker koppie met haar toen ze geboren werd, dus ze waren al jong toen ze voor het eerst naar de kapper gingen, volgens mij rond een maand of 8. De eerste paar keer moesten ze natuurlijk bij mij op schoot, want ze zaten nog niet echt stevig. Maar zodra het kon gingen ze in de mooie auto van de kapper! Dat vonden ze echt een feest, lekker sturen in de auto. Inmiddels zijn ze er te groot voor; hoewel ze daar wel even aan moesten wennen hoor. Het is dat ze niet meer passen in die autostoelen, anders hadden ze er waarschijnlijk nog steeds in gewild.

Eerst even wassen

Sinds een jaartje wordt eerst het haar van A.R. gewassen voordat het geknipt wordt. Ik heb begrepen dat dit beter voor de scharen is, vooral als er veel gel in het haar zit. En dat zit er 😉 Zo grappig om A.R. bij de wasbak te zien zetten; echt als een heertje! De laatste twee keer wilde R.J ook zijn haar gewassen hebben, maar hij is er net te klein voor. En daarbij gaat hij steeds ineens rechtop zitten, waardoor alles nat wordt met het natte haar! Daar doet de kapster gelukkig niet moeilijk over; R.J. krijgt gewoon een beetje water op zijn hoofd en voor zijn gevoel is het haar gewassen hihi!

Een kleurtje

Nadat de haartjes netjes geknipt zijn, mogen ze altijd een kleurtje in het haar. Dit begon bescheiden, met één of twee kleurtjes in de kuif. Maar de laatste keren is het een traditie geworden dat R.J. een hele regenboog in zijn haren wil. Kapster Sophie vind dit ook wel leuk om te doen volgens mij 🙂 Daarna wil R.J. altijd ook nog even naar de winkels; zodat iedereen zijn mooie kleurtjes kan zien. Veel mensen zeggen dan ook altijd ‘wat zie jij er mooi uit!’ en dan zie je hem glimmen!
A.R. wilde ook altijd een kleurtje in zijn haar, maar sinds hij in groep 3 zit niet meer. Daar is hij nu te stoer voor; wat worden ze toch snel groot he?