Ja, ik ben fan van Marktplaats! Niet altijd om te kopen, maar zeker wel om te verkopen. Ik vind het een sport om te kijken hoeveel ik voor iets kan krijgen; dat is soms heel verrassend. Maar oh, wat is het soms ook vervelend! Daarom, mijn grootste Marktplaats ergernissen.

Mensen die een veel te laag bod doen

Producten hebben vaak de waarde ‘wat een gek er voor geeft’, dus je kunt het altijd proberen om laag in te steken. Maar wat ik pas had! Ik wilde mijn oude laptop verkopen en had al een aantal biedingen gekregen, het hoogste bod was €200,–. Krijg ik een mailtje ‘voor €75,– kom ik hem vanmiddag halen!’ Ja, wat denk je zelf? Als ik een bod van €200,– heb, zou ik hem dan echt weg doen voor €75,–? Irritant!

Mensen die niet meer reageren

Denk je een leuk bod gekregen te hebben en reageer je snel dat je akkoord gaat met het bod. Hoe irritant; mensen die daarna niet meer reageren!

Mensen die alleen telefonisch contact willen

Geloof het of niet, maar ik heb het best druk en heb een onregelmatig leven. En telefoontjes horen daar niet altijd bij, die vind ik lastig! Dus idd, ik wil gewoon contact per email. Ook als je mij vraagt of ik je even wil bellen.

Mensen die niet komen op het afgesproken tijdstip

We hebben het allemaal wel eens mee gemaakt; mensen die om 10.00u er zouden zijn en er om 10.30u nog niet zijn. Hallo, ik heb echt wel betere dingen te doen als op jou te wachten, ook al probeer ik mijn spulletjes te verkopen.

Mensen die een ‘hoog’ bod doen zodat je reageert en daarna afdingen

Om nog even op mijn laptop terug te komen; inmiddels had ik echt een paar mooie biedingen, waarvan de hoogste dus €200,– was. Ik had de hoogste bieder wel gemaild, maar die reageerde natuurlijk niet meer. Dus toen ik een dag later een mailtje kreeg met een bod van €250,– was ik oprecht blij! Dus ik mailde lekker vlot terug dat ik akkoord ging met het bod. Krijg ik een mailtje terug dat hij (of zij) €150,– biedt, want €250,- was echt veel te hoog. Ja, daaggggg! En dat heb ik geantwoord ook!

Wat is jouw grootste ergernis op Marktplaats?