Nu de kinderen wat groter en zelfstandiger zijn, is het zover. Het is tijd voor een hobby! Jaja, een hobby! Want in de afgelopen jaren is dat er bij ingeslopen. Maar help, wat voor een hobby dan?

Creatieve hobby’s

Want er zijn genoeg soort hobby’s die je kunt hebben natuurlijk. Iets creatiefs, zoals tekenen, schilderen, schrijven, handlettering, doodlen, mandala’s kleuren, kleien… Je hoeft er niet eens goed in te zijn; het hoeft niet mooi te worden; als je het maar leuk vind. Al denk ik wel dat je het leuker vind als je er ook keen beetje goed in bent!

  • Schilderen op nummer; je kent het vast wel voor kinderen. Maar er is ook Schilderen op Nummer voor volwassenen. Mooie bloemen in een vaas; een schitterende afbeelding van de Eiffeltoren en nog veel meer mooie opties.
  • Voor handlettering zijn er veel boeken die je kunt gebruiken om het te leren. En ik denk eigenlijk dat je ook wel youtube filmpjes kunt bekijken.
  • Cursus fotografie, iets wat ik vroeger ook wel eens gedaan heb met een spiegel Reflex camera. En waar ik trouwens niet meer zo heel veel van weet 😉
  • Ik heb altijd ook wel verhalen willen schrijven, ik zag mijzelf al een grote schrijver worden. Misschien is dit het moment om een cursus Romans schrijven te volgen?

Handwerken

Ja, handwerken kan natuurlijk ook nog. Toen ik een jaar of tien was vond ik het heel erg leuk om te borduren! Ja, echt waar! Breien en haken zijn natuurlijk ook hobby’s die weer modern zijn tegenwoordig. Waar ik vroeger alleen maar oma dacht bij het handwerken, is het nu voor alle leeftijden.

  • Als je het brein gewoon eens wilt proberen, dan kun je kiezen voor een compleet brei of haakpakket. Misschien moet je er even op letten dat je niet direct de moeilijkste kiest; tenzij je en natuurtalent bent natuurlijk!

Muziek

Wie is er niet gek op muziek? Op muziek luisteren of misschien zelfs muziek maken? Of lekker dansen op muziek!

  • Ik ben gek op karaoke! Tot verschikking van mijn partner trouwens, want ik schijn niet te kunnen zinnen. Maakt niet uit; ik zing graag met het spel ‘Sing’ op de Nintendo Switch!
  • Ik ben ook gek op het spel Just Dance! Hier zit ook een soort van karaoke functie bij; nog leuker voor mij!
  • Stel dat ik zelf muziek zou willen maken; dan kun je ook een Online Muziek cursus doen.
  • Songwriting-workshop. Leer meer over de structuur van liedjes en creëer je eigen songtekst en laat je daarbij met muzikale raad en daad helpen door professionals. Misschien komt er wel een echte hit uit!

Online leren

Online leren; vooral in de corona tijd is dat echt ideaal. Je kunt gewoon makkelijk een online workshops over iets volgen of misschien hou je wel van documentaires. Als je het wat groter wilt aanpakken, dan kies je natuurlijk gelijk voor een online cursus.

Culinaire hobby

Lekker taarten bakken of heerlijke gerechten maken. Een kookboek kiezen en een voor een alle recepten uitproberen. Ook leuk in combinatie met de eerder genoemde cursus wijnkennis!

  • Ik had het nog nooit van gehoord, maar blijkbaar kun je ook lid worden van Cheflix. Netflix, maar dan 12 maanden toegang tot online masterclasses van sterrenchefs als Jacob Jan Boerma en Ron Blaauw. Als dat geen hobby is!

Lekker bewegen

Een sportieve hobby, daar zijn er natuurlijk ook genoeg van. Lekker bewegen; wandelen, fietsen, hardlopen. Of een sportvereniging.

Breinbrekers

Hobby’s om je brein aan het werk te zetten, die zijn er natuurlijk ook genoeg. Legpuzzels, sudoku’s, woordpuzzels; ze zijn er in allerlei soorten en maten.

Mooie herinneringen

De laatste richting die ik kan bedenken, dat heeft met herinneringen te maken. Fotoalbums maken, online of gewoon nog lekker ouderwets met echte foto’s. En als je voor het echte werk wilt gaan en heel creatief bent, dan ga je natuurlijk voor het scrapbooken.
Als je veel filmpjes maakt, dan is het ook leuk om je homevideo’s te bewerken.