Hiep hiep hoera; onze school bestaat dit jaar 40 jaar! Dat betekent natuurlijk feest! Voor de kinderen, maar ook voor ouders die mogen helpen. En ja, dat bedoel ik licht sarcastisch. De feestcommissie had een hele feestweek ingepland, best ambitieus moet ik zeggen. Hulpouders zijn tenslotte altijd lastig om te krijgen. Een tijdje geleden stond al in de nieuwsbrief dat ze hulpouders zochten voor deze week, dus ik gaf mij nietsvermoedend op.

Even helpen

Eigenlijk vind ik het altijd wel leuk om te helpen en ik kan best flexibel qua werktijden zijn. Het gaat tenslotte maar om een paar uurtjes. Dan zie ik ook nog eens wat die jongens op school uitspoken! Dit keer leek ik alleen spijt te krijgen van mijn aanbod om te helpen; bleek om een hele dag te gaan. Meestal gaat het om een paar uurtjes, dat kan ik nog wel aan haha. Voor de feestweek hadden ze Circus Rotjeknor uitgenodigd en de school zou een hele voorstelling geven. Als hulpouder werd ik van 8.30 tot 14.30u verwacht + een extra informatie avond van 2 uur in de week ervoor. Duss…..

Help

Tijdens de informatie avond krijgen wij alle kunstjes te zien, die de kinderen die dag aangeboden zouden krijgen. Daarna mochten wij zelf aan de slag; even kijken met welk onderdeel je het meeste feeling hebt. Deze onderdelen waren er; jongleren met balletjes, doekjes, kegels, ringen; ballopen; diabolo; chinese bordjes; dansstokken en koorddansen.
Ik ben altijd wel van het jongleren geweest, dus dat had ik al in gedachten. Het was wel grappig om te doen; maar om eerlijk te zijn zag ik er nog wel tegen op om een hele dag te helpen.

De dag zelf

Met lichte tegenzin leefde ik dus naar de dag toe, al was dat natuurlijk helemaal niet nodig! Ik koos voor het jongleren met ringen; zo grappig. 10 keer kwam er een groep van 12 leerlingen langs, waarmee ik 10 minuten mocht oefenen. Zelf werd ik dus ook steeds beter hihi. In de middag kreeg je als hulpouder een groep kinderen toegewezen gekregen, waarmee je vervolgens een act in elkaar moest flansen. **slik***

Het optreden

Het was nog best een kunst om met 12 kinderen een act in elkaar te zetten; we hadden er een half uur de tijd voor. Natuurlijk ging het optreden niet vlekkeloos, maar volgens mij was het wel een leuke act. De kinderen vonden het in ieder geval leuk, dat kon je zien. En eigenlijk vond ik het ook een hele leuke dag! Ik was wel gesloopt, dat kan ik je wel vertellen haha.
Mijn zoontjes vonden het trouwens ook echt een leuke dag! Bij het optreden zaten ze niet bij mij, ze kozen voor de dansende stokjes. En die willen ze nu ook thuis hebben; dan kunnen ze dagelijks genieten van het grote applaus!!