Misschien heb je hem al eens ergens anders gelezen; de Thuiswerk Tag! Deze tag werd bedacht door Kiddowz en Lotus Writings en ik werd getagd door Marguerita van Marstyle. Leuk!

Wat voor soort thuiswerk doe je?

Het is altijd weer lastig om uit te leggen wat ik voor werk doe haha. Online ondernemer is het best passend en daarbij sinds 1,5 jaar ook winkelier 🙂 10 jaar geleden begon ik de website eenkadovoor.nl en sindsdien heb ik heeel veel thuisgewerkt. Inmiddels natuurlijk ook voor supermoms.nl 🙂

Waarom ben je gaan thuiswerken?

Toen ik ontslag nam om ondernemer te worden had ik natuurlijk geen idee wat er zou gaan gebeuren. Een kantoortje is best prijzig en eigenlijk niet nodig; ik heb alleen een goede laptop, tafel en een goede bureaustoel nodig. Oh en internet! Als je dit thuis hebt, dan is thuiswerken dus ideaal!

Hoeveel tijd besteed je iedere week aan je werk?

Oh, dat durf ik niet op te schrijven haha. In mijn hoofd ben ik altijd aan het werk (ik weet het, niet goed) en ik werk eigenlijk iedere dag wel. Vier dagen in de winkel, twee dagen voor eenkadovoor.nl en supermoms.nl en zondag is onze relaxdag. Dan werk ik maar een paar uurtjes. Laat ik de uren maar niet optellen 😉

Hoe houd je de planning bij?

Mmmm… daar ben ik dus niet zo goed in 🙂 Ik weet wel aan welke projecten ik werk op welke dag en ik heb een grote actielijst!

Regel je opvang voor de kinderen?

Mijn (euh onze) zoontjes gaan 2 middagen per week naar de bso. De rest van de week ben ik na schooltijd thuis, al werk ik dan ook echt wel eens aan de huistafel.

Hoe houd je werk en gezin in balans?

De hele week is het eigenlijk druk; niet alleen met mijn dingen natuurlijk. De jongens sporten een aantal keren in de week (basketbal en zwemles) en in het weekend zijn er dan ook nog wedstrijden. Speelafspraakjes, het sporten van mijn man, vergaderingen en je kent het wel. Zondag is onze dag, dan doen we lekker lui met zn vieren. In de middag hebben we nog wel eens een verjaardag of andere afspraak hoor, maar de ochtend is van ons!

Op welke manier start je werkdag?

Heel gehaast haha. Ik ben echt een avondmens, in de ochtend ben ik altijd te laat. Mijn jongens gelukkig niet en ik heb ze zover dat ze zich ‘s morgens gelijk aankleden. Dat scheelt weer wat stress! Als de jongens op school zitten, start ik de werkdag met een lekker glas melk.

Tijdens lunchtijd eet ik het liefst…

Ohhh, een lekker broodje met kipfilet, uitgebakken spek enzo. Ik krijg er trek van!

Mis je het werken voor een baas?

Absoluut niet! Maar het is ook alweer 10 jaar geleden, ik zou niet eens meer weten hoe het moet hihi.

Mis je de praatjes bij de koffieautomaat met collega’s?

Oh zich wel, vooral in het begin had ik daar heel veel last van. Maar goed, dat kan ook altijd weer veel gezeur zijn… Ik werk natuurlijk ook nog in de winkel; hier spreek ik juist weer genoeg mensen! Ik ben een behoorlijke klets (hoor ik regelmatig 😉 maar ik kan ook best een ochtendje heerlijk alleen, zonder te kletsen werken. Knallen, zal maar zeggen!

Heb je een vaste dag per week vrij

Niet echt, al spreek ik ook wel eens onder ‘werktijd’ met iemand af om lekker te lunchen of gewoon een bakkie te doen 🙂

Wat kocht je van je eerste salaris?

Mijn eerste salaris ooit??! Echt geen idee haha. Ik weet wel dat ik vroeger echt hard heb gespaard voor een discman, oh, wat was ik daar trots op/ blij mee! Maar dat was niet van mijn eerste salaris haha.

VRAGENLIJSTJE OM TE KOPIËREN

Wil je deze tag ook invullen? Hier het vragenlijstje en link even door naar de dames die hem bedachten (linkjes in het intro).:

 • Wat voor soort thuiswerk doe je?
 • Waarom ben je gaan thuiswerken?
 • Hoeveel tijd besteed je iedere week aan je werk?
 • Hoe houd je de planning bij?
 • Regel je opvang voor de kinderen?
 • Hoe houd je werk en gezin in balans?
 • Op welke manier start je werkdag?
 • Tijdens lunchtijd eet ik het liefst…
 • Mis je het werken voor een baas?
 • Mis je de praatjes bij de koffieautomaat met collega’s?
 • Heb je een vaste dag per week vrij
 • Wat kocht je van je eerste salaris?