Aan de ene kant vind ik mijzelf nog niet zo oud, aan de andere kant voel ik soms zo’n generatiekloof met mijn jongens van 6,5 en 8,5 jaar oud. Het liefst spelen zij de hele dag games, zoals Minecraft, Super Mario en ook andere spellen. Spellen waar ik helemaal geen interesse in heb en daar maken zij handig gebruik van!

Over Minecraft

Ok, als je aan mij vraagt waar Minecraft over gaat, dan zeg ik, euh… bouwen zoals met LEGO?? Maar er komt veel meer bij kijken! Zo zitten mijn zoontjes soms naast elkaar op de bank en dan hoor ik de een aan de ander vragen ‘zullen we gaan slapen?’ Euh…. het is midden op de dag! Maar blijkbaar moet je dus soms gaan slapen in het spel…
Een andere keer was er een vriendje van de oudste en die zei op een gegeven moment dat hij maar geen honger kreeg. Ik begreep er niets van en dacht, hij bedoelt vast dat hij wél honger heeft. Dus toen ik er naar vroeg antwoordde mijn oudste, nogal geïrriteerd “Nee mam, dat is omdat hij op de verzadigde modus staat!” Euh… moet ik het dan nu wel begrijpen?

Weet jij wat ze spelen

Om een lang verhaal kort te maken; eigenlijk weet ik niet precies wat ze spelen. Op de spellen staat een adviesleeftijd, waar ik mij redelijk aan hou. Met de oudste dan, de jongste heeft mazzel. Ik denk dat Minecraft een onschuldig (maar verslavend!) spel voor kinderen is, maar wat als dat nu niet zo blijkt te zijn?! Pas kwam er een vriendje met een spel aan, wat ze heerlijk aan het spelen waren. Bleek dat de adviesleeftijd 12 was… Dat vriendje heeft een broer van 13, dus ja, dan gaat het makkelijker he!

De oplossing

Maar goed nieuws; de redding is nabij! Er is namelijk een nieuwe website; Watspeeltmijnkind! Hier bespreken ze de nieuwste videogames, wordt uitgelegd uit waar bepaalde videogames over gaan, wat de plus- en minpunten ervan zijn voor kinderen en bespreekt de nieuwste trends op gaminggebied zoals de Pokémon GO hype en de verschillen tussen spelcomputers. De website bevat een woordenboek waar je eenvoudig de betekenis van gametermen opzoekt en een gamekiezer waar je als (groot)ouder gemakkelijk een game vindt die past bij de leeftijd en geslacht van jouw (klein)kind, bijvoorbeeld om een cadeau te zoeken voor de feestdagen.

Onderzoekje

Deze website is opgezet door de eigenaar van een goed bezocht gaming platform. Hij werd steeds vaker geconfronteerd met vragen als welke game is leuk voor mijn kind, mijn kind heeft het steeds over Pokémon GO: wat is dat eigenlijk, enz. Hij ontdekte dat er geen website is waar dit soort informatie te vinden is dus heeft hij hem zelf gemaakt. Ook wil hij graag een klein onderzoekje onder ouders doen, zie hier. Doe je mee?

Watspeeltmijnkind is dé website voor (groot)ouders die niet dagelijks bezig zijn met games, maar wel meer willen weten over de videogames waar zij hun (klein)kinderen over horen spreken!