Wat is het toch warm he? Best lekker, maar soms ook toch echt wel te warm naar mijn zin. Gelukkig genieten de jongens van het zwembad in de tuin; ze spelen er echt veel in!! Ook hadden we nog veel andere plannen deze week.

Naar Hotel Transylvania 3

Met het warme weer is het niet altijd leuk om een buiten activiteit te doen; waarom gingen wij lekker naar de film. Met een vriendje van Ryan om precies te zijn en zijn broertjes en moeder. Een flinke club dus! We gingen met de Rotterdam Pas naar de nieuwe bioscoop in Schiedam; waar wij al eens eerder waren geweest. Wij kozen voor de Hotel Transylvania 3; hij was echt leuk. De eerste twee films vonden wij ook al erg leuk en ook bij deze film heb ik zelf een aantal keren zitten schaterende. De jongens trouwens ook, ze vonden hem erg leuk. Hij was in 3D, waar ik meestal niet voor kiezen. Maar voor een keertje was het niet zo erg.

Naar Ikea

Aan het einde van de middag gingen wij door naar Ikea, waar wij onze nieuwe kast gingen kopen. De bank hebben wij wel af laten leveren, maar ik wilde nog even goed kijken naar alle mogelijkheden van de kast. Je kunt hem zelf samenstellen; waardoor je zoveel kunt kiezen. Eerst gingen wij trouwens nog even eten bij het Ikea restaurant; want dat is toch geen geld he? De kindermenu’s waren nu maar 1 euro, daar kun je zelf toch niet voor koken?! Wij gingen naar Ikea Delft; die ik persoonlijk fijner vind dan Ikea Barendrecht. De bouwpakketten konden gelukkig zonder veel moeite in de auto; de kast is binnen!

Indoor Zuiderpark

Dinsdags moesten wij weer werken en daarom gingen de heren weer naar de vakantiebso. Ze zouden een uitje naar een grote speeltuin hebben, maar ze hadden natuurlijk heel warm weer voorspelt. De BSO zag het daarom niet zitten om de hele dag buiten te zijn in de speeltuin, en terecht! Daarom kwam er een alternatief uitje; naar Indoor Zuiderpark in Den Haag. Een grote indoorspeeltuin mét arico! Ze hebben zich er de hele dag vermaakt, onder andere door met heeeel veel kinderen tikkertje te doen!! Geweldig hihi. Ze kregen ook nog een ijsje en patatjes; en die patatjes zijn wel heel speciaal met de bso hihi. Het zat blijkbaar in het arrangement en ze hebben zich heerlijk vermaakt. Nadat we allemaal weer thuis waren, snel nog even in het zwembad om af te koelen en we sloten de avond af met een film van De Vijf op Videoland; leuk!

Nieuwe kast

Tijdens deze warm dag probeerde ik zo min mogelijk te bewegen in de winkel hihi, maar Leo zette onze nieuwe kast in elkaar. Bikkel! Ook helemaal happy mee, hij is super mooi!! Hij moet nog wel ingeruimd worden en dat combineren we gelijk maar met het uitmesten van de zooi hihi.

Maritiem museum

Woensdags gingen wij met Sandra, Vera en Rens naar het Maritiem Museum, erg leuk! In de vakantie zijn we regelmatig in Rotterdam geweest en Alec vertelde als een echte reisgids over de stad hihi. Lees hier ons verslag over het Maritiem Museum!

Nieuwe bank

Jaaaaa…. donderdag was misschien wel het hoogtepunt van mijn vakantie; de nieuwe bank kwam!! We wisten nog niet precies wat wij met onze oude bank zouden doen; want die was wel heel slecht… Maar ja, hoe breng je die naar het grof vuil he? ‘s Morgens zetten wij hem in ieder geval maar buiten en ja hoor, nog geen uur later kwam het met bakken uit de hemel. Een waterbank dus. Maar goed, de nieuwe bank is het meest belangrijk!! Hij komt bij Ikea vandaan en ik weet dat Ikea van de bouwpakketten is. Maar toen de bank ook in bouwpakketten werd geleverd, keken we eigenlijk toch wel een beetje raar hihi. Het was dus nog een flinke klus, maar de bank staat! En minstens net zo belangrijk; hij zit heerlijk!!

Neefje logeren

De in de avond kwamen mijn moeder en zus om naar de bank te kijken en om een beetje te helpen met opruimen. De nieuwe kast moest ook nog verder ingeruimd worden en er moest ook geschoven worden. We haalden Chinees, maar eigenlijk was er nergens plek om het te eten hihi. En buiten regende het nog steeds, dat zul je altijd zien. Daarna weer snel opruimen haha, er moest ook plek worden gemaakt voor Rens. Die zou namelijk blijven logeren; altijd gezellig!!

Bij opa en oma logeren

Vrijdag was een rustige dag en ook zaterdag deden wij niet veel. Lekker de Donald Duck lezen op de bank hihi en testen hoe hij het beste ligt!! Alec en Ryan gingen zaterdag ook lekker logeren bij opa en oma, want wij hadden een avondje uit!
Eerst zouden wij lekker uit eten gaan en daarvoor wilden wij de AH zegels gebruiken voor een tweede gratis driegangendiner. Ik reserveerde netjes, maar toen wij bij het restaurant aankwamen, bleek het restaurant gesloten!! Lekker dan… Daarom moesten wij op zoek naar een alternatief, maar ja, wat dan. We zouden bij Pathe Schouwburgplein naar de bioscoop gaan en toen zijn wij daar alvast heengereden. Er was genoeg keus aan restaurants en wij kozen voor de Griek. Het restaurant was wel ok, de volgende keer wordt het weer een ander restaurant. Hier konden wij de AH zegels trouwens niet gebruiken en ik vraag mij af of ik ze uberhaubt nog wel ga gebruiken.

IMAX bioscoop

Daarna gingen wij dus naar de bioscoop, naar Pathe Schouwburgplein. Als grote Tom Cruise fan moest ik natuurlijk de nieuwe Mission: Impossible film zien en het was een superfilm!! Wij zaten in de IMAX zaal; wat een beleving! Weet jij wat IMAX is? Ik heb het even opgezocht hihi “Dankzij hypermoderne filmtechnologie met kristalheldere digitale beelden en 12.000 Watt digital surround sound, onderga je letterlijk de ultimate movie experience. IMAX heeft namelijk grotere schermen, scherper beeld en harder geluid dan in andere bioscoopzalen. Alles, van de film zelf tot de bioscooptechniek en de zaal, is speciaal ontworpen om mensen het gevoel te geven dat ze echt deel uitmaken van de film.”  Dus 🙂
De film was in ieder geval geweldig en de zaal dus ook. Ook was het heerlijk om er even met z’n tweeën uit te zijn; kon dat maar iedere week!!

Workshop young engeniers

Zondag haalden wij de jongens weer op bij opa en oma, waarna wij eerst nog even mee lunchten. Lekker!! Daarna gingen wij door naar Rotterdam, waar in boekwinkel ‘Ver van Hier’ een workshop van Young Engineers was. Hier hadden wij Alec en Ryan voor aangemeld, omdat zij allebei veel interesse voor LEGO en techniek hebben. Ze gingen aan de slag en bouwden een reuzenrad, gaaf he? Als ouder hoefde je er niet bij te blijven, maar omdat de workshop niet zo heel lang duurde (1 uur en een kwartier) had het voor ons niet zoveel zin om ergens anders heen te rijden. Gelukkig kon je er ook wat eten en drinken en konden wij van een afstandje kijken hoe de heren hard aan het werk waren! Ze vonden het erg leuk en daarna konden ze weer snel het zwembad in! Dit was alweer de vierde week van de vakantie!!