De laatste tijd zie ik zoveel leuke tags voorbij komen, vanaf nu ga ik er ook iedere dinsdag eentje invullen! Maar ik wil beginnen met mijn eigen tag, die ik volgens mij niet bij iemand anders heb gezien. Geïnspireerd door mijn zoontje R.J. van 4, die eerder deze week voor het eerst ging logeren bij een vriendje, de logeer tag!!

Heeft jouw kindje wel eens gelogeerd?

Ja, mijn kinderen hebben al regelmatig gelogeerd.

Zo ja, bij wie?

Toen ze heel klein waren vooral bij opa en oma. Sinds dat A.R. een jaar of 3 is wilde hij ook met zijn neefjes bij oma logeren, of bij zijn neefjes! R.J. heeft minder neefjes van zijn leeftijd, maar hij is eerder deze week voor het eerst bij zijn vriendje aan het logeren!

Zo ja, hoe oud was jouw kindje toen hij/ zij voor het eerst ging logeren?

Ik denk dat A.R. voor het eerst ging logeren toen hij een maand of 5 was, zodat Leo en ik een avondje uit konden. R.J. heeft vanaf dat hij 3 maanden een half jaar iedere week bij mijn ouders gelogeerd, omdat er toen geen plek op het kdv was. Dat was wel raar, maar kon niet anders.

Als hij/ zij gaat logeren, welke reden heeft dit meestal?

Vroeger was dit altijd omdat Leo en ik dan een uitje hadden. Mijn ouders wonen niet in dezelfde woonplaats dus mijn moeder vond het dan fijner als ze gewoon bij haar in huis waren. Vaak betekende dit dat wij de volgende dag ook konden uitslapen (en doorslapen), dus dit was wel fijn. Tegenwoordig gebeurd het ook nog wel omdat wij het willen, bijvoorbeeld toen wij naar Dubai gingen. Maar meestal omdat ze het zelf heel graag willen.

Heb je je jouw kindje wel eens opgehaald omdat het logeren niet ging?

Ja, toen A.R. een keer aan het logeren was met zijn neefje bij oma, heb ik A.R. een keer gehaald omdat hij niet meer wilde. Alles was toen eng en hij wilde niet slapen. Zijn neefje trouwens ook niet, ze hadden elkaar bang zitten maken. Toen ik er uiteindelijk was wilde hij niet meer mee, maar ik heb hem toen wel mee naar huis genomen. Hij was toen 4,5.

Als je kindje gaat logeren, wat geef je dan allemaal mee?

De gebruikelijke dingen, zoals schone kleding, pyjama en tandenborstel. En niet te vergeten, de knuffels! De oudste heeft in principe geen knuffel meer, maar voor de zekerheid doe ik er vaak toch een in zn tas. Daarbij geef ik ook altijd hun eigen kussen mee, een extra stukje van thuis.

Hoe vond je zelf dat je kindje uit logeren was?

Raar! Ik heb ook wel de hele tijd het gevoel dat ik bereikbaar moet zijn en zet het geluid op mijn telefoon op zn hardst (terwijl ik het anders uit heb staan). Het ligt er wel een beetje aan waar ze logeren, maar vooral afgelopen week, de eerste keer van R.J., vond ik echt spannend. Je weet tenslotte maar nooit hoe het gaat.
Uitslapen als ze aan het logeren zijn, lukt mij trouwens nooit! Ik word altijd vroeg wakker en denk natuurlijk als eerste aan hen. Daarna slaap ik vaak nog wel even verder 😉

Als jouw kindje nog nooit gelogeerd heeft, waarom is dit?

Voor mij is dit dus niet van toepassing, maar ik ben benieuwd naar de verhalen van andere moeders.

Als jouw kindje nog nooit gelogeerd heeft, wanneer zou hij/ zij dit wel mogen?

Ook hier ben ik benieuwd naar de ervaringen van andere moeders!

Krijg je wel eens kindjes te logeren? En zo ja, hoe vind je dit?

Ja, ik heb mijn neefjes en nichtjes al regelmatig te logeren gehad, ook toen wij zelf nog geen kinderen hadden. De eerste paar keer vond ik dit echt een opgave, was ik bijvoorbeeld heel bang dat ze ‘s avonds wakker zouden worden of naar hun moeder zouden willen! Nu ik zelf kinderen heb, gaat het een stuk makkelijker. De kinderen vermaken elkaar dan ook, ideaal!

Wat zijn jouw tips voor een logeerpartijtje?! Ik zou het ook leuk vinden als je de tag overneemt; noem je mij dan ook even?!