Sinds Alec in groep 3 zit, gaan we een hele nieuwe fase in! Ineens leest hij ‘gewoon’ de menu kaart, woorden in de winkelstraat of op een tijdschrift. De korte woorden dan natuurlijk, maar toch. We hebben ook een moppenboekje waar hij zelf uit kan lezen; en sindsdien zijn we hier helemaal in de moppen stemming!

Moppen voor kinderen

We hebben het boekje ‘Wat een mop‘, hij vind het schitterend. Een van de moppen uit het boekje gaat als volgt;

Jantje vraagt aan de meester ‘Kun je ook straf krijgen als je iets niet hebt gedaan?’ Neee, zegt de meester. Waarop Jantje zegt ‘want ik heb mijn huiswerk niet gemaakt!’

Zelf vind ik die ook nog wel grappig hihi, ik hou ook wel van moppen. Sommige moppen moeten in het boekje moeten we uitleggen, waarna hij vaak alsnog in een deuk ligt. En sommige moppen zijn gewoon echt flauw, dat zijn trouwens de moppen die hij het leukste vind haha.

Een van mijn favoriete moppen;

Weet jij waar Belgen hun fotorolletjes heenbrengen? Naar de ontwikkelingslanden!
Er is trouwens geen kind meer die deze mop begrijpt (fotorolletjes?), maar ik vind hem zo grappig haha.

wateen-mop

Eigen moppen verzinnen

Maar het maakt voor Alec niet uit, hij heeft de smaak te pakken! Hij verzint zijn eigen moppen en raadsels en moet er zelf het hardst om lachen. “Weet je waarom een draak niet altijd een draak is? Omdat hij soms van LEGO is!”ย Alec ligt in een deuk als hij deze mop verteld, ook bij de twintigste keer en dan moet je vanzelf lachen!

Hou jij van moppen?

Moppen, blijkbaar moet je er van houden. Zelf vind ik het meestal wel grappig en ik kan ze ook wel onthouden en vertellen. Dat heb ik waarschijnlijk van mijn vader, die vertelt ook altijd moppen. Overigens geen moppen die voor een 6 jarig jochie geschikt zijn, dus dat is wel jammer hihi.

Als laatste nog een van mijn favoriete moppen;

Er liggen twee lucifers in het ziekenhuis, vraagt de een aan de ander ‘wat doe jij hier?’. Zegt de ander ‘ik heb mn kop verbrand!’ ๐Ÿ™‚ ๐Ÿ™‚

Wat is jouw favoriete mop? Of hou je er helemaal niet van?