Inderdaad; het was niet de eerste keer dat wij naar Disney on Ice gingen; maar man man, wat hebben wij dit jaar genoten! Van een vrolijke show met hele mooie elementen, schitterende schaatsers en heel veel nieuwe elementen. Genieten dus en ik vertel je graag waarom!

Op schattenjacht

De show begint natuurlijk met het enthousiaste ontvangst door Mickey en zijn vrienden Donald, Goofy en Minnie. Samen met een aantal dansers van Disney on Ice wordt het publiek opgewarmd voor een mooi dansje.
Zij maken plaats voor Simba, Timon en Pumbaa op de savanne, en ook Scar en de hyena’s zijn van de partij. Dat is dus wel even spannend! Gelukkig loopt alles goed af en ze worden opgevolgd door de vrolijke zeven dwergen! Ze dansen en zingen met Sneeuwwitje, die het vervolgens ook aan de stok krijgt met de slechterik; de heks. Gelukkig wordt Sneeuwwitje gered door de prins en ook hier loopt alles weer goed af. Sneeuwwitje en de Dwergen hebben wij niet eerder gezien bij Disney on Ice; een leuke verrassing!

 

Aladdin

Een nog leuke verrassing; Aladdin die de geest uit de toverlamp tovert! Vervolgens schaatst er ineens olifant Abu voorbij; geweldig! De muziek is geweldig en wat een parade bij dit lied. Jasmine en Aladdin schaatsen natuurlijk ook nog heel romantisch; een van onze favorieten uit de show!

Prinsessen

In middels hebben wij dus al twee prinsessen gezien tijdens de show; maar dat is nog niet alles! Ook AriĂ«l en Sebastiaan komen nog even langs voor een kort optreden, met heerlijke muziek. En ook zien wij Rapunzel en Flynn met een kort optreden. Inclusief koekenpan uiteraard en ze zingen en schaatsen op het mooiste liedje uit de film. En alsof dit nog niet genoeg prinsessen zijn; alle prinsessen komen voorbij met hun prins! Sneeuwwitje, Ariel, Rapunzel, Jasmine, Assepoester, prinses Tiana, Belle en ga maar door. Na de scene in Ralph breaks the internet zien ze elkaar dus weer 😉 Ze dansen heerlijk met hun prins; dat willen wij allemaal wel!

 

En verder

Verder komen er nog veel Disney figuren dansend over het ijs. Dory, Nemo en Marlin, Buzz en Woody met natuurlijk alle vrienden. Eigenlijk is het teveel om op te noemen. Wij hebben de hele show onze ogen uitgekeken; zo leuk! Iedereen schaatst over het hele ijs, dus je hebt sowieso goed zicht op de schaatsers.
Het laatste hoogtepunt van de show is het gedeelte van Frozen, met het verhaal van Anna en Elsa. De liedjes zijn gewoon heerlijk om naar te luisteren en mee te zingen en de effecten zijn ook leuk. Je moet de ogen van de kinderen zien als het ineens sneeuwt!

Goed te weten

  • De show is in het Nederlands; dat wil zeggen dat alle teksten Ă©n liedjes in het Nederlands zijn. Met de originele Nederlandse stemmen uit de films!
  • De show duurt zo’n 1,5 tot 2u, inclusief pauze van een kwartiertje.
  • Je kunt er veel merchandise kopen en natuurlijk eten en drinken. Het is niet heel goedkoop; wel erg leuk! De merchandise kun je ook online kopen; http://www.disneyonice.nl/shop
  • Als je parkeert, haal gelijk even een parkeerkaart; dat scheelt als je weer naar huis moet.
  • Het is niet heel koud in de zaal; zelfs eerder aan de warme kant. Je hoeft dus niet in ski outfit te komen!
  • Bij de ingang is een tassencontrole; dat ging heel snel. Je mag wel een flesje/ pakje drinken mee nemen, maar geen blikjes.
  • Probeer niet teveel foto’s te maken en te filmen; het is best lastig. En geniet gewoon!!