*** Psstt…. deze film kun je nu bekijken bij Disney+!***

Wie kent de film van Wreck it Ralph al? Volgens mij is het niet zo’n hele populaire film, maar wij vonden hem hilarisch. En goed nieuws; het tweede deel is uit! Wij gingen vandaag naar de voorpremière en laten je graag weten wat wij er van vinden!

Wreck it Ralph

De eerste film (alweer uit 2012)  gaat over Wreck-it Ralph en Vanelloppe. Ralph is het zat om overschaduwd te worden door Fix-It Felix, de held van de arcadegame waar ze beiden in zitten. Na jarenlang altijd maar weer hetzelfde te doen, besluit Ralph dat hij er helemaal genoeg van heeft de slechterik te zijn. Hij neemt het heft in zijn eigen grote handen en gaat op avontuur en leert daar Vanelloppe kennen. Natuurlijk loopt het verhaal goed af en Ralph en Vanelloppe worden beste vrienden.

Ralph Breaks the Internet

In het tweede deel zijn Ralph en Vanelloppe al jaren vrienden, maar Vanelloppe wil soms wel wat meer in haar leven. Door een actie van Ralph wordt haar game stopgezet en daarom gaan zij, via het internet, op zoek naar een oplossing. Hier gaat er een hele wereld voor ze open, met alle gevolgen van dien. De film gaat over de vriendschap tussen deze twee en dat je soms elkaar los moet laten. Een mooi verhaal!

Alle Disney prinsessen

Een van de stukjes waar veel mensen het meest naar uitkijken, is het gedeelte van Vanelloppe alle Disney prinsessen tegen komt. Ja, allemaal!  Ze komen terecht in OhMyDisney.com; de officiële Disney fansite! Op die site houden de Disney prinsessen een logeerpartijtje en is er een ontmoeting tussen Vanellope en de Disney prinsessen. We zien Sneeuwwitje, Jasmine, Assepoester, Pocahontas, Elsa, Moana, Anna, Belle, Rapunzel, Aurora en Tiana, maar niet zoals je gewend bent. Leuk!

De première

Nog even terug naar de première, die was in Pathe Arena. Het was allemaal goed geregeld; we worden vrolijk ontvangen door allerlei SPAM en cookies. Later in de film blijkt waarom hihi.

Wat vonden wij ervan

Ryan van 7 vond de film geweldig! Hij vond hem grappig en Ralph is ook heel grappig. Hij vond hem soms ook wel verdrietig en een klein beetje spannend, en dat is hij ook!
Alec van 9 vond de film ook heel erg leuk! Het hele internetverhaal, over SPAM en social media enzo is voor hem meer bekend terrein en dat maakt de film gelijk weer anders voor hem.
Wij als papa en mama vonden de film ook erg leuk! Het hele internetgedoe hebben ze op een leuke manier uitgebeeld; grappig om SPAM zo live te zien. Het verhaal over de vriendschap is erg mooi en tijdloos! Wat ons betreft is het dus een echte aanrader!

Informatie over de film

Genre: animatie, familiefilm
Lengte: 112 min.
Kijkwijzer: 6+, geweld en angst
Gesproken taal: Engels en Nederlands
Te zien vanaf; 12 december 2018 in 3D

Stemmencast Ned: Frank Lammers (Ralph), Georgina Verbaan (Vanellope), Sascha Visser (Fix-it Felix Jr),  Irene Moors (Sergeant Tamora Jean Calhoun), Anouk Maas (Shank) en Sharon Doorson (Yesss)
Stemmencast Engels: John C. Reilly (Ralph), Sarah Silverman (Vanellope), Jack McBrayer (Fix-it Felix Jr.), Jane Lunch (Sergeant Tamora Jean Calhoun), Gal Gadot (Shank) en Taraji P. Henson (Yesss)