Ja, ik ben opgelicht. Alweer een paar jaar geleden, maar ik heb er destijds niet veel mensen over verteld. Waarom niet? Omdat ik mij er voor schaamde; want dit soort verhalen hoor je alleen bij een ander. Maar internetoplichting gaat steeds verder en daarom is het misschien tijd dat ik mijn verhaal eens doe.

Heel veel domeinen

Want internetoplichting, daar ging het in mijn geval over. Een aantal jaar had ik heel veel domeinen, het leek wel een soort verslaving. Iedere keer als ik een goed idee had, dan registreerde ik het domein, met het idee om daar later nog eens te doen. In de praktijk kwam hier natuurlijk weinig van en ik bleef met de vele domeinen zitten. Op een gegeven moment kwam ik een beetje krap bij kas te zitten, dus ik besloot wat domeinen van de hand te doen. Ik had wel eens gehoord dat domeinen voor vele euro’s verkocht werden, dus dat was ik ook van plan. Zelf vond ik dat ik wel een aantal goede domeinen had, waaronder een aantal .com domeinen.

.com domeinen

Deze .com domeinen had ik ondergebracht bij Sedo, daar kun je jouw domeinen verkopen. Op zich ziet dit er allemaal heel legitiem uit; dit was ook niet het probleem. Ik had een stuk of 10 domeinen hier staan en binnen een maandje kreeg ik een berichtje van iemand die een van mijn domeinen wilde kopen. Yes!

Domeinhandelaar

Hij vertel dat hij een domein handelaar was, die op basis van commissie werkte. Een van zijn cliënten wilde mijn domein kopen en had best een leuk budget. Ik had het domein te koop staan voor €400,–, maar ik moest het verhogen tot €5000,–, zodat hij ook nog een leuke commissie zou verdienen. Hij had een prima verhaal; die cliënt had in nog meer van domeinen interesse; het klonk allemaal zo mooi! Er was maar 1 maar; ik moest mijn domein wel laten taxeren; anders kon hij het niet verkopen bij zijn cliënt.

Taxatie

En daar ging het eigenlijk mis. Die taxatie ging via een Engelse website, zag er eigenlijk allemaal wel prima uit. Dit kostte een paar 100 dollar, maar ja, ik zou €5000,– aan de verkoop van mijn domein verdienen. Dus eigenlijk was het een koopje! Ja, ik hoor je denken, geloofde je dicht echt?? Ja, ik geloofde het echt; op al mijn vragen had hij een heel logisch antwoord. En die client wilde nog 3 domeinen kopen; dus ik hoorde de kassa al rinkelen! Ik liet een aantal domeinen taxeren; een investering, dacht ik. En met mijn nieuwe taxatie op de email nam ik weer contact op met de domeinhandelaar….

Opgelicht

Die antwoorden enthousiast dat de taxatie zag er goed uit, waarvoor dank. Zijn cliënt was nu op vakantie, maar hij zou snel contact met mij opnemen als hij weer terug was. Een week later nam ik weer contact op; en er was een feestdag; dus zijn client had nog niets kunnen doen. En zo was er iedere keer weer een smoesje. Als snel had ik door dat dit hem niet ging worden; ik was gewoon in de maling genomen! Ik ging dat domein helemaal niet verkopen voor die €5000,– en het geld voor die taxatie was ik natuurlijk mooi kwijt….
Oh wat voelde ik mij dom. Vooral omdat het eigenlijk zo stom was om er in te trappen! Als het te klinkt om waar te zijn, dan is dit vaak ook zo. Toch? Ik heb nog 3 maanden gestalkt met berichtjes, ook over dat ik mijn geld terug wilde en dat hij moest kopen. Maar ja, dat hielp natuurlijk niets…

Geleerde les

Of ik mijn les heb geleerd? Zeker wel! Als ik iets online doe, dan Google ik eerst. Als je geen informatie kunt vinden, dan kun je denken dat dat positiever is dan dat er alleen maar slecht nieuws over een bedrijf is. Maar dat is niet zo; geen informatie is veel slechter! Daarbij betaal ik veel via Paypal, waarbij je jouw geld van Paypal terug kunt krijgen als je een conflict hebt. Dit heb ik een keer meegemaakt toen ik rolgordijnen bestelde en deze maar niet geleverd werden.
Waarom mijn verhaal? Een gewaarschuwd mens telt voor 2 enne… ik kan het niet vaak genoeg zeggen:

if it sounds too good to be true it probably is!!

Heb jij wel iets raars meegemaakt op het internet?!